Červen 2015 s Malou liškou

17.05.2015 11:33

AKTUALIZOVÁNO 22.6.2015

Úterý 2. června Cvičení pro pohodu ducha

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Umíte správně dýchat? Býváte občas celí ztuhlí? Přijďte se naučit nenáročné techniky, jak si doma v každém věku zacvičit. Cvičební úbor není třeba.

Akci povede Marie Březinová, cvičitelka jógy a dalších technik. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 6. června DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ: Slavnostní otevření příměstských vycházkových tras

9:30 | Lošov, zastávka busu č. 11 (z Hlavního nádraží 9:01)

Slavnostní otevření jedné z vycházkových tras projektu „Do přírody ve městě“, které vedou z konečných MHD v okrajových částech Olomouce do okolní přírody. Přijďte se seznámit s projektem, přijďte zjistit, jaké skryté krásy v našem městě máme. Po komentované procházce Lošovem se zájemci můžou vydat přes Radíkov a Posluchov do Mariánského Údolí (8 km). Akci vede Hanka Hulíková a spol.

 

Úterý 9. června Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Předprázdninový Posed bude ve znamení plánů vašich dovolených a také našich letních a podzimních akcí, zážitků z uplynulých akcí. Zkrátka probereme vše, co probráno být má. Pokud bude počasí přát, proběhne Posed v parku nedaleko Fox clubu. Navede vás cedule na dveřích klubu. Přijít můžete kdykoli mezi 18. a 20. hodinou pozdravit staré známé, anebo se s námi seznámit.

 

 

Sobota 20. června TURISTIKA: Broučkův kraj aneb do podhůří Beskyd

7:25 | sraz vlevo v hale hl. nádraží v Olomouci, návrat: 20:15 tamtéž

Z Valašského Meziříčí vyrazíme po naučné stezce Jana Karafiáta, autora populárních Broučků. Ve Velké Lhotě si prohlédneme jeho působiště, malebný evangelický kostel se hřbitovem. Pokračovat budeme do Malé Lhoty (možnost občerstvení) a přes skalní útvar Medůvka sestoupíme dolů k železniční zastávce Brňov. Trasa, která vede přes valašská luka a lesy, měří asi 18 km.

Možno se přidat ke zpáteční skupinové jízdence (160 Kč). Akci vede Marta Perůtková. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 23. června Muzicírování s Boženou

18:00 | Čechovy sady, u sochy B. Němcové

Čerstvě letním parkem zazní folkové a country melodie v podání našich amatérských muzikantů. Přijďte si navodit letní pohodu, vytáhněte piknikový koš a deku, přijďte pomoct vytvořit příjemnou atmosféru, třeba i s vlastním hudebním nástrojem. Za deště se akce nekoná.

Příspěvek na akci: členové klubu a všichni hráči zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 27. června: Letní vycházka k Dubu Přátel přírody

9:30 | na zastávce busu č. 20 Chomoutov, škola

V květnu 2012 jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu s příchodem léta daří a jak vyrostl. Trasa má kolem 7 km. Tentokrát půjdeme z Chomoutova kolem Hradiska a skončíme v Restauraci Bristol, zájemci pak mohou pokračovat dál podél řeky Moravy, kam až to půjde, a užít si netradiční pohled na město.

Akci vede Zdeněk Šupina. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 30. června Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Čtete rádi a dokonce i knihy? Vezměte svoji oblíbenou knížku s sebou za námi a podělte se o své dojmy z ní. Tentokrát necháváme výběr úplně na vás, přijďte nás překvapit. Těší se Eva Sommerová a Radek Hrachovec.