Cestovní zpráva: Spolupráce s Přáteli přírody z Metzingenu bude probíhat i nadále

30.01.2012 22:25

Ve dnech 27. - 30. ledna se uskutečnila cesta zástupců klubu Malá liška do jižního Německa. Cílem naší cesty bylo domluvit se na další spolupráci Malé lišky s Přáteli přírody z Metzingenu.

Z Česka jsme odjeli jako tříčlenná výprava, na místě se nám věnovala naše stará známá Sabine s kolegy Willym a Marcusem. Doposud se naše spolupráce týkala akcí převážně pro mládež. Od roku 2012 chceme jít ještě dál a začít budovat pevnější vztahy mezi členy obou partnerů i k místům, kde naše organizace působí. Proto jsme na rok 2012 naplánovali dvě společné akce - první o Velikonocích na Hané a druhou na konci září v regionu Švábský Alb, odkud naši partneři pochází. V dalších letech by to mělo být podobně.

Setkání probíhalo v Domě Přátel přírody Falkenberg s příjemným ubytováním, jídlem i okolím. Zde se také hned po našem příjezdu, v pátek uskutečnil Vzpomínkový večer na koncentrační tábor Buchenwald, kterého jsme se zúčastnili. Děkujeme našim německým partnerům za pohostinnost během celého pobytu - oceňujeme ubytování a stravu zdarma i přispění na cestovní náklady. Moc si toho vážíme. 

Cestou zpět jsme navštívili jednoho z našich organizátorů Martina Haberleho, který je na roční stáži Evropské dobrovolné služby u neziskové organizace v Mnichově. Spolek Buntkicktgut se věnuje preventivním programům pro děti a mládež. Martinovým úkolem je organizovat pouliční fotbalovou ligu pro kategorii starších žáků. Mimochodem, rozhovor s ním jste si mohli přečíst v listopadovém bulletinu Přátel přírody.

Během čtyř dnů jsme toho zvládli docela hodně, ale to je teprve začátek spolupráce. Velikonoční akce je už zkraje dubna a my doufáme, že si uděláte čas poznat německé přátele a společně s nimi i kus střední Moravy.

Fotky z výjezdu najdete zde.

Pavla Dosedělová, Hynek Pečinka, Štěpánka Štrajtová