Duch Roberta Křesťana řádil ve Fox clubu

24.02.2013 19:50

Není to zas tak úplně pravda, ale říká se, že akční nadpis přiláká více čtenářů. Teď, když už jste přilákaní, si můžete přečíst něco o tom, jak se nám podařil večer napěchovaný písněmi Roberta Křesťana, brněnského patriota, zpěváka, textaře, překladatele, banjisty a mandolinisty. Ten se konal v našem Fox clubu ve čtvrtek 21. února.

Seznámení početného publika s nevšedními texty a melodiemi tohoto autora si vzali na starost Hynek Pečinka (kytara, zpěv), Jarda Jiřík (banjo), Milda Kocourek (baskytara), Jirka Bábek (kytara) a Kryštof Richter (harmoniky). Toto poloprofesionální těleso sice před vystoupením zkoušelo asi jen hodinu, nicméně přirozený smysl všech muzikantů pro improvizaci a intuici vytvořil atmosféru, kterou ještě podporoval David Mikulka zajištěným vínem a drobným občerstvením. 

Kapela zahrála asi patnáct písniček, mezi nimiž nechyběly známé Ještě jedno kafe, Pojďme se napít nebo Panenka. Méně známé jako Kořeny, Hvězdy či Vrať se nezůstaly opomenuty, možná se dokonce líbily i více. Již tradičně se ke kapele mohli přidat i hosté, protože měli před sebou texty písní, které ten večer zazněly. A že se přidali, o tom snad není pochyb.

Určitě se muselo škytat i opravdovému Robertu Křesťanovi, který téměř ve stejný čas vystupoval s kapelou Druhá tráva asi o kilometr dál v U-klubu. Holt se nepodíval, že Malá liška měla akci na stejné téma v plánu už dříve, a tak jen trapně dubloval. Řečeno slovy klasika, to nevymyslíš...

Fotky z večera jsou zde