Jak sme našle Fajermona

20.06.2011 18:42

Hanácké vélet, keré proběhl v soboto 18. června, v nás zanechal nesmazatelny stope. Šak čtite dál...

Na nádro v Holomóco sme se sece sešle enem štere, ale správně sme začale dófať, že zbeli nasednó na jinym nádraži, co má vlak po cestě. Pro jistoto Bětka zaběhla za cvakléstkem, že decke vevěsime našo vlajko z okna, abe nás ledi našle. Hynek nás na každy zastávce vefotil zvenko. Nakonec sme se šešle v "hojnym počto" sedmi ledi, ale věděle sme, že aji tak to bode dobry.

Z nádraží v Náměšťo sme se vedale k prvnimu zastavení z jedenácti. Za chvilo sme složile bágle na Sommerovic haciendě, což je chata naší členke Evy. Dale sme si ranní kafe a šle dál. Cestó do Laškova nám biolog Radek okázal spóstu zajimavéch živéch tvoru, a tak nam to rechle oteklo. Sece nám nevešla exkorza do vérobne vehlášenéch laškovskéch klobás, ale to nevadělo, protože sme narazele na dobró hospodo s eště lepšim personálem a te nám dale ochotnat jejich vlastnoročně verobeny domáci klobáske. Pomalo sme se vedale směrem dom Lodéřovskéma lesama plnéma jahod a skončele sme v Náměšťo na zámko.

Pod hradem nás Radek opostěl s tym, že pré mosi doma hlédať teho jejich trhača a brácho. Zbeli sme se ož zase na haciendě opekle špekáčke a klobáse (bohužel ne laškovsky) a šle za zábavó do dědine. V hospodě o Sedláčka sme se zazpivale aji zatančele s kapeló. Až po setměni sme se vedale do chate pokračovat s vlastni zábavó s ketarama.

Kdež sme v nedělo procházele Náměšťó na vlak, nikde už nebelo ani památke, že be se tade v noci něco dělo. Tož snad se nám to enem nezdálo. Pře pohledo do peněženke sme zistile, že nezdálo. Po přijezdo do Holomóca se každé vedal svojim směrem a orčitě spominal na oběhlé vikend.

Tož AHOJ přiště. Jo a málem bech zapomněl, Fajermon je na třetim zastaveni stezke z Náměšťa do Laškova.

David Anděl Mikulka

Všechny fotky z akce jsou zde