Jak to Hynkovi v Duchu natřeli - krátce z listopadového Deskohraní

08.11.2013 18:40

Jednou za měsíc se otevírá ve Fox clubu v centru města liščí herna známých i méně známých stolních (neboli deskových) her, kterou chystá Michal Štrajt. 

V listopadu tomu nebylo jinak. Opět bylo na výběr ze spousty krabic obsahující roztodivné herní plány, ještě podivnější figurky a pravidla, která pochopíte, až když několikrát prohrajete. Ale zlobil by se jen ješita a ignorant - to, že si z vás ostatní hráči v dobrém utahují, ke hře prostě patří.

Tak jako ze mě dneska, když jsem nechápal hru Duch. Na kartičce bylo třeba červené křeslo a šedá myš, ale z figurek před vámi jste měli sebrat třeba zelenou láhev. No, snad to do příště vstřebám... Musel jsem sice asi po hodině jít, každopádně zábava ještě nekončila, lidé se spíše rozehrávali a měli za sebou jen Jungle Speed a právě toho Ducha. Určitě ale nezůstalo jen u nich.

Deskohraní bývá typické tím, že přitahuje naše mladší členy a jejich kamarády. I když ani ti sečtělejší nejsou úplnou výjimkou. Nemusejí se bát, že by nepochopili nějakou hru hned (jak se to stalo mně), máme i léty prověřenou klasiku, třeba Scrabble. Přijďte se přesvědčit, že Deskohraní je i pro vás. Herna otevírá i v prosinci, přesněji dvacátého.

Hynek Pečinka