Kouzelná hudba pro duši aneb jak Jarek nepřišel

11.02.2011 16:52

Ve čtvrtek 10. února proběhlo první veřejné kytarohraní a zpívání pro každého, které chce Malá liška provozovat jednou za měsíc. Tématem večera byly písničky zpěváka, skladatele a textaře Jaromíra - Jarka - Nohavici. Jeho židle bohužel zůstala po celou dobu prázdná, ale třicítka lidí se i tak dobře bavila. 

Všichni zpívali a štěrchali o stošest a pomáhali tak tříčlenné kapele ve složení Květoš Richter, Hynek Pečinka a Přema Štrajt, aby dohromady vytvořili jedinečný zážitek. Zazněly písničky starší a novější, jen tak například Jacek, Až to se mnu sekne, Zatanči nebo Přítel. Potkali se zde lidé, co se dlouho neviděli a na takové akci se rozhodně nečekali, stejně jako kamarádi, co jsou spolu téměř pořád. Kromě více než dvaceti odzpívaných písní máme za sebou i úvod do Nohavicovy teorie alkoholického kopce a dozvěděli jsme se i některé zajímavé infomace z jeho života.

Rozcházeli jsme se po více než třech hodinách plní nádherné atmosféry, kterou jsme společnými silami vytvořili. Setkali se tu totiž lidé, kteří měli chuť se bavit, a nechali na sebe působit hudbu, která pomáhá a léčí. Jarek by z nás jistě měl radost.

Fotky z večera jsou zde

 

Příště pokračujeme 10. března na téma "Tučný Matuška plíhal na kytaru", přijďte si vyzkoušet, jakou atmosféru umíme zařídit!