Leden 2016 s Malou liškou

19.12.2015 21:24

Od poloviny prosince, kdy jsme uzavřeli loňskou nabitou sezónu Liščím punčováním, jsme si dali na tři týdny pauzu. Hned od prvního lednového týdne ale nastupujeme naplno, a to rovnou cvičením. Nejde ale o nic hektického, je to jóga. O týden později se na Posed vrátíme do Restaurace Na Baště kousek od centra města. Lednová turistika nás zavede do okolí Náměště na Hané, možná přijde řada na běžky. Poprvé zařazujeme kuchařský workshop, a rovnou na motivy švábské kuchyně. Nejde o brouky, ale oblast na jihu Německa. A první měsíc nového roku uzavře Setkání s knížkou, tentokrát na téma detektivní literatury. Dobrá nabídka, že jo?

Leták ke stažení: 1601_malaliska_letak_leden2016.pdf (130 kB)

 

Úterý 5. ledna Cvičení s Marií – jóga jinak

17:30 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Člověk je plný předsudků. Třeba takových, že jóga znamená jen lotosový květ anebo že cvičitelkou může být jen mladá a štíhlá žena. Přijďte se mezi nás podívat a přesvědčit se, že všechno je jinak a přesto fajn. Trochu cviků na uvolnění těla, mysli a hlavně dobrá nálada a pohoda v duši. Cvičební úbor není třeba.

Akci vede Marie Březinová, cvičitelka jógy a dalších technik. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 12. ledna POSED: otevřené setkání s Přáteli přírody

18:00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Volné posezení členů a příznivců skupiny Malá liška a jejích aktivit, kde je možno načerpat pohodu do dalších dní a zjistit, jak se všichni mají i co se bude dít v nejbližší době. Setkání je otevřené i pro nové zájemce o činnost. Vstup volný.

 

 

Sobota 16. ledna TURISTIKA: Toulání okolím Náměště

8:15 | vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n., lze přistoupit cestou do vlaku (odjezd 8:31 směr Senice)

Náměšť na Hané je známá díky svému zámku či letním hudebním festivalům. Byli jste ale v jejím okolí? Podle počasí zvolíme trasu, po níž se projdeme zimní hanáckou krajinou. Bude to Terezské údolí podél říčky Šumice, kterým se dojde do Laškova? Anebo něco jiného? Každopádně se zahřejeme na Sommerovic haciendě a můžeme si i něco opéct nad ohněm. Vezměte s sebou… Návrat do Olomouce je plánován na 17:30.

Akci vede Hana Hulíková, nadšená turistka. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku.

 

Sobota 23. ledna KUCHAŘSKÝ WORKSHOP Švábsko na talíři

16:00 | Klub pro seniory Jiráskova 9 (Hodolany, kousek od podchodu z nádraží ČD)

Zjistěte a sami si vyzkoušejte, co a jak se vaří na samém jihu Německa, v oblasti Švábska. Pod vedením zkušené kuchařky Sabine z naší partnerské organizace Naturfreunde Metzingen připravíme Gaisburger Marsch s domácími špeclemi a jako dezert Ofenschlupfer. Ve volné chvíli si u kávy řekneme něco o Švábsku, Švábech a jejich kuchyni. Ukončení je plánováno na 19:00 hod.

Jen pro předem přihlášené – přihlášky do 20. 1. na mail fox@malaliska.cz. Příspěvek na akci: členové 60 Kč, hosté 80 Kč. Akce je tlumočena. Na všechny kuchaře a kuchařky se těší Hynek Pečinka.

 

Úterý 27. ledna SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Je to tak prosté…

18:00 | literární kavárna Druhý domov, Nábřeží 11; tram 2, 3, 4, 6 (Žižkovo nám.), bus č. 14 (U Bristolu)

Čtete rádi a dokonce i knihy? Vezměte svoji oblíbenou, tentokrát detektivní, knížku s sebou za námi a podělte se o své dojmy z ní. Boji proti zločinu se věnovala literatura nejen v posledním století. Přijďte objevit světy, kde se stýká zločin se zákonem, přidejte k nim ten svůj.

Těší se knihomolové Eva Sommerová a Radek Hrachovec. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč.