Liška umí plácat z hlíny

24.02.2011 23:01

Šikulové i nešikulové se sešli ve čtvrtek 24. února vpodvečer v prostorách olomouckého Žerotína, aby ve Studiu Experiment strávili dvě pohodové hodiny s keramikou. Desítka účastníků patřila mezi začátečníky, ale pod vedením lektorek Evy a Ivety to brzy nebylo znát. Nejprve jsme ladili formu nad časopisy s výtvory z keramické hlíny - zvířátky i dekoracemi. Kdo už měl trochu jasno, mohl začít tvořit. Vznikaly roztodivné pokusy a někteří napoprvé zůstali raději jen u misek, zatímco jiní dali průchod fantazii. 

Dvouhodinovka rychle utekla a účastníci se shodli, že chtějí v keramice a jiných rukodělkách rozhodně pokračovat. V rámci akcí klubu Malá liška k tomu budou mít příležitost. Dostalo se jim také pozvání od Studia Experiment, aby se připojili ke středečním kurzům pro dospělé.

Tentokrát nás bylo jen do deseti kousků, ale na takovéhle akci se davy nečekají. Na začátku se v místnosti mihnuli i Zdeněk Beil a Květoš Richter, kteří si přišli ukrojit aspoň ždibec umělecké atmosféry, když už jim účast na akci nevyšla. I tak potěšili. Opět jsme přivítali nové tváře, které na Malou lišku a její akce narazily poprvé. Vypadá to, že ne naposled. A o to jde, bavit se musí člověk umět v každém věku a za každého ročního období i počasí.

Fotky z akce jsou zde.