Listopad 2015 s Malou liškou

21.10.2015 15:51

Přátelé přírody z olomoucké skupiny Malá liška oslaví na konci listopadu pětileté výročí založení. Zvou i vás na povídání o méně známých koutech našeho severního souseda a o krásách i stínech Litvy. Další akce vás zavede do přírody za městem - na vycházce ze Skrbeně do Horky poznáte nejbližší okolí Olomouce trochu jinak. A měsíc uzavře Setkání s knížkou na téma Cesta do pohádky.

Nenechte se přemlouvat a dorazte. Potěšíte organizátory i sami sebe.

 

Středa 4. listopadu: Cestopárty: Do Polska a Litvy za příběhem krajiny a lidí

17:00 | Knihovna města Olomouce – internetové centrum, náměstí Republiky

Loni v létě jsme uskutečnili cestu na severovýchod do oblasti polských Mazur a Litvy. Chtěli jsme poznat nejen přírodu a historii, ale také lidi, kteří tam žijí. Přijďte se dozvědět, proč je jezerní krajina Mazur tak kouzelná, že nás to přimělo vrátit se tam, a proč je Litva se svou nedotčenou krajinou a přátelskými lidmi zemí, kde může cestovatel nechat své srdce.

Podvečerem provázejí Hynek Pečinka a Radek Hrachovec. Vstup volný.

 

Úterý 10. listopadu: POSED bowling pro členy 

(speciální pozvánka na mailu)

 

Sobota 14. listopadu: DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ Hanáckou dědinou i lužními lesy

10:10 | zastávka autobusu č. 18 Skrbeň

V typické hanácké vesnici Skrbeň se seznámíme s místními památkami a za poznáním přírody v bezprostředním okolí Olomouce pak budeme pokračovat směrem do Litovelského Pomoraví, kde si prohlédneme třeba upravené rybníky nebo zdejší unikátní Dům přírody Litovelského Pomoraví. V případě příznivého počasí si přibalte papírové draky či jiná vznášedla, zkusíme je cestou někde vypustit. Po jedné z tras našeho projektu Do přírody ve městě nás provede Jana Votroubková.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý sám.

 

 

Úterý 24. listopadu: SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Cesta do pohádky

18:00 | literární kavárna Druhý domov, Nábřeží 11; tramvaje 2, 3, 4, 6 (Žižkovo náměstí), bus č. 14 (U Bristolu)

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden. Čtete rádi a hledáte lidi, kteří jsou stejně postiženi? Vezměte svoji oblíbenou knížku za námi do knižního klubu, kde se bavíme jen a jen o knihách a věcech s nimi spřízněných. Tentokrát dáme prostor hlavně pohádkám.

Těší se Eva Sommerová a Radek Hrachovec. Vstup pro členy volný, pro hosty 20 Kč.

 

Sobota 28. listopadu: Oslavy 5. výročí založení skupiny Malá liška

Pozdravení dubu

9:30 | zast. busu č. 20 Chomoutov, škola

Vycházka k Dubu Přátel přírody, který už tři roky vesele roste poblíž památného Hromova dubu mezi Chomoutovem a Černovírem. Tentokrát půjdeme jen k dubu a zpět do Chomoutova, kde navštívíme domácí Pivovar Chomout.

 

Neděle 29. listopadu: Shromáždění členů skupiny Malá liška

(speciální pozvánka na mailu)