Přátelské setkání, kde se stoly prohýbaly

25.11.2011 13:19

Ve čtvrtek 17. listopadu se povedlo uspořádat společné setkání libereckého a olomouckého klubu Přátel přírody v Liberci v prostorách centra volného času Arabela. Olomoučtí tak Severočechům oplatili jejich červnovou návštěvu Olomouce.

Místní Přátelé přírody pro hosty připravili vlastními silami komentovanou prohlídku centra Liberce a následné posezení s občerstvením právě v CVČ Arabela. Hosté z klubu Malá liška přinesli kytary a jihomoravské víno. Vzájemně si představili svoji činnost a plány a pak přišla na řadu neformální část, kdy se probralo kdeco, zazněly písničky pro mladší i starší ročníky. Povedlo se vytvořit velmi hezkou atmosféru a je na co navazovat.

Setkání proběhlo na úvod třídenní turistické a poznávací akce v Jizerských horách, na kterou vyjeli členové klubu Malá liška a jejich přátelé. Setkávat se s lidmi, se kterými nás v jedné organizaci pojí podobné myšlenky, jen jsme geograficky a třeba i věkově trochu jinde, je podle nás hodně důležité. Chtěli bychom takto příležitostně navštívit další členy Přátel přírody, abychom zjistili, jak se jim daří. Určitě k tomu dojde, jen letos už to nestihneme.