Prosinec 2015 s Malou liškou

13.11.2015 11:10

Olomoucká skupina Přátel přírody, která si říká Malá liška, oslaví na konci listopadu pět let své činnosti. Ta byla vždy určena i pro veřejnost všeho věku. Proto se i vy můžete přidat k akcím, které Malá liška v prosinci pořádá. Ať už vyrazíte na cvičení jógy trochu jinak do tepla Fox clubu, na Posed provoněný pizzou, na předvánoční vycházku za poznáním olomouckých fortových pevností či na punč. Je na vás, vyberete-li si jen něco, či ideálně všechno.

 

Úterý 1. prosince: Cvičení s Marií – jóga jinak

17:30 – 19:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Člověk je plný předsudků. Třeba takových, že jóga znamená jen lotosový květ anebo že cvičitelkou může být jen mladá a štíhlá žena. Přijďte se mezi nás podívat a přesvědčit se, že všechno je jinak a přesto fajn. Trochu cviků na uvolnění těla, mysli a hlavně dobrá nálada a pohoda v duši.

Akci vede Marie Březinová. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč. Cvičební podložky s sebou.

 

Sobota 5. prosince: Adventní Krakov s Přáteli přírody
jednodenní výlet za předvánoční atmosférou a historií polského Krakova - více zde; akce je obsazena

 

 
Úterý 8. prosince: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Pizza Pollo, Na Tabulovém vrchu 4, Olomouc (poblíž zastávky autobusů 16, 19, 21 Tabulový vrch)

Přijďte se setkat s našimi členy. V chladném zimním večeru se prohřejeme při dobrém čaji či kávě, ochutnáme místní pizzu, sdělíme si dojmy z posledních akcí a dotkneme se toho, co nás do konce roku ještě čeká.

 

Sobota 12. prosince: Předvánoční forty

9:30 | sraz u Terezské brány, Palachovo náměstí

Olomouc byla od středověku významnou vojenskou základnou. Vydejme se po stopách některých památek ve středu města. Od Terezské brány a Vodních kasáren se projdeme lehkou sedmikilometrovou procházkou přes město ke Korunní pevnůstce, objevíme, co jsou to vlastně bastionové hradby, navštívíme Muzeum Olomoucké pevnosti (vstup 60 Kč) a zakončíme u pevnosti 8a poblíž Šantovky přibližně v 16 h.

Akci vede Radek Hrachovec, historické podrobnosti doplní Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 15. prosince: Liščí punč

17:00 | sraz u vánočního stromu na Horním náměstí

Přijďte se s námi pobavit a podpořit nás na veselém setkání u tradičního vánočního punče. Využijte poslední možnost vidět naše členy a příznivce v letošním roce, než nás všechny plně pohltí vánoční svátky a silvestrovské oslavy. Dobrá zábava zaručena!

Akci vede Hynek Pečinka.