Prosinec 2016 s Malou liškou

28.11.2016 16:02

Jsme aktivní i v posledním měsíci letošního roku, kdy jiní už "zavírají krám". S olomouckou skupinou spolku Přátelé přírody, Malou liškou, se můžete v prosinci podívat do předvánočně vyšňořené Budapešti, ohřát se v teple hospůdky, poznat lidi a hory Ázerbajdžánu očima těch, kdo tam žijí, vyjet na samý kraj Hané za vůní tvarůžků a betlémů, dát si punč pod vánočním stromem a vyrazit do zimní krajiny na dohled olomoucké zástavbě. Ať využijete celou nabídku, nebo si vyberete jen něco, jste vítáni!

 

Víkend 3. - 4. prosince ZAHRANIČÍ Adventní Budapešť

za sváteční atmosférou hlavního města Maďarska. Více...

 
 

Úterý 6. prosince POSED - otevřené setkání s Přáteli přírody

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Volné posezení členů a příznivců olomouckých Přátel přírody a jejích aktivit, kde je možno načerpat pohodu do dalších dní a zjistit, jak se všichni mají i co se bude dít v nejbližší době. Setkání je otevřené i pro nové zájemce o činnost. Vstup volný.

 

Pátek 9. prosince CESTOVATELSKÝ VEČER Ázerbajdžán - hory a lidé na pomezí Evropy a Asie

18.00 | Fox club (v prostorách Klubu pro senory), Javoříčská 2, zast. tramvají Okresní soud

Ne vždy se stává, že kromě cestovatele přijde na besedu i "domorodec" ze země, kterou cestovatel navštívil. Nám se takové setkání povede. O kavkazském Ázerbajdžánu, zemi na pomezí Evropy a Asie, se zajímavou přírodou, historií i lidmi, přijdou besedovat a fotky promítat Sabine Yildirim a horský vůdce Elman Asgarov. Přijďte si je poslechnout!
Beseda bude tlumočena do češtiny. Vstupné: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

 

Sobota 10. prosince TURISTIKA Do Loštic nejen za betlémem a tvarůžky

8.15 vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. nádr. (odjezd 8.30 směr Šumperk)

Předvánoční atmosféru pojedeme tentokrát nasávat do Loštic, města známého jedinečnými tvarůžky. Vánočně se naladíme na výstavě pozoruhodného Loštického betlému řezbáře Jaroslava Beneše, která se letos uskuteční již podvacáté a bude obohacena o díla dalších místních výtvarníků. Nevynecháme ani proslulé Muzeum tvarůžků a další místní zajímavost, Památník Adolfa Kašpara, ilustrátora Babičky Boženy Němcové. Návrat do Olomouce je plánován kolem 17. hodiny. Akci vede  Věra Zatloukalová.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou zpáteční jízdenku vlakem do Moravičan.  

 

Čtvrtek 15. prosince PRO ČLENY A PŘÍZNIVCE Liščí punčování

17.00 | sraz u vánočního stromu na Horním náměstí

Přijďte se s námi pobavit a podpořit nás na veselém setkání u tradičního vánočního punče. Využijte poslední možnost vidět naše členy a příznivce v letošním roce, než nás všechny plně pohltí vánoční svátky a silvestrovské oslavy. Dobrá zábava zaručena!

Akci vede Hanka Hulíková

 

Sobota 17. prosince TURISTIKA Zimní vycházka k Dubu Přátel přírody

9.30 | na zastávce busu č. 20 Chomoutov, škola

V květnu 2012 (!) jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu před Vánocemi daří. Vydáme se z Chomoutova k dubu, pak obejdeme Chomoutovské jezero a na konci vycházky se občerstvíme v místním Pivovaru Chomout. Trasa má asi sedm kilometrů. Vezměte s sebou také nějakou vánoční ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme, a krmení pro vodní ptactvo, které neodlétlo.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč