Řecký večer: Jídlo, hudba, tanec i víno

30.05.2017 14:42

Po více než roce jsme do programu 25. května opět zařadili kuchařský workshop. Tentokrát evokoval atmosféru slunného Řecka, protože jsme se zaměřili na tamní kulinářské speciality. Navíc to byl večer doplněný o výuku základů řeckých tanců a došlo i na degustaci oblíbených tamních vín Imiglykos a Retsina. Nelze se proto divit, že jsme se pomyslně přenesli někam k letní pohodě u Egejského moře a neradi jsme se rozcházeli až v pozdních večerních hodinách.

Pozvání přijala desítka dam. Po vedením Řekyně Androniki Valáškové vařily řecké jídlo lachano me kima, neboli zelí se zeleninou a mletým masem. Vypadalo to lákavě, vonělo to skvěle a chutnalo výborně. Všechny jsme se shodly, že si tuto specialitu někdy určitě vyzkoušíme individuálně uvařit ve vlastní kuchyni. A jako sladkou tečku jsme si upekly baklavu, oblíbený zákusek s ořechy, politý vlastnoručně uvařeným sirupem.

Atmosféra v kuchyni Klubu pro seniory v Jiráskově ulici, zapůjčeného za účelem vaření, byla pracovní, přátelská a veselá. K tomu poslednímu přispěly nemalou měrou právě i řecké tance, které si účastnice vyzkoušely pod vedením lektorky Mirky Stroupkové. 

Večer to byl vydařený a snad se další podobný bude opakovat dříve než po roce.

Ohlédla se Hana Hulíková a vy se můžete na pár fotek mrknout sem.