Říjen 2014 s Malou liškou

21.09.2014 11:47

Začalo podzimní počasí, říjen je prostě, jak má být. My nabízíme samozřejmě program pro váš volný čas, ať se děje, co se děje. Ale říjen pro nás znamená také to, že na konci měsíce přijedou do Olomouce naši partneři ze skupiny Přátel přírody z jihoněmeckého Metzingenu. Spolu s nimi prožijeme pět nabitých dnů na akci s názvem (Ne)známí sousedé. Má to ale výhodu: akce se koná za humny, a proto se lze připojit například "cestou z práce". Tak to zkuste, ať je ten váš říjen něčím zvláštní.

 

Úterý 14. října Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení u dobrého čaje či kávy. Přijďte se s námi setkat a lépe nás poznat. Tentokrát zlehka oslavíme znovuotevření našeho klubu po proběhlé zářijové rekonstrukci. Povíme vám, jak jsme se měli na netradiční procházce neprobádanými cestami Hrubého Jeseníku. Také představíme program návštěvy našich přátel z německých Přátel přírody z Metzingenu v našem krásném městě a jeho okolí. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

 

Pátek 17. října Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Máte-li rádi stolní hry – osvědčené i méně známé, naše Deskohraní je ta správná volba. V příjemné atmosféře fajn lidí můžete objevit nové herní kousky nebo si třeba s ostatními zahrát svou oblíbenou hru, kterou si donesete. Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 21. října Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Čtete rádi knihy? Vezměte svoji oblíbenou knížku s sebou za námi a podělte se o své dojmy z její četby. Budeme si povídat o zajímavých knihách, tentokrát na volné téma.

Těší se na vás Eva Sommerová.

So 25. - čt 30. října (Ne)známí sousedé - česko-německý podzim Přátel přírody na Olomoucku

 

Neděle 26. října (Ne)známí sousedé: Hrad Helfštýn a Hranický kras

Sraz 8:45 na starém autobusovém nádraží u tržnice

Autovýlet za poznáním krajiny a historie v okolí Moravské brány v rámci společné akce s našimi partnerskými NaturFreunde Metzingen. Projdeme se středověkým hradem Helfštýnem, nahlédneme do hlubin Hranické propasti, jejíž dno ještě čeká na objevení. V Teplicích nad Bečvou se napijeme z léčivých pramenů a ve Zbrašovských jeskyních pak zjistíme, co je to ten aragonit.

Příspěvek na dopravu: člen 90 Kč, nečlen 110 Kč, vstupné si hradí každý sám. Návrat nejpozději v 18:00. Nutno se přihlásit do 22. října na mail fox@malaliska.cz nebo tel. 602 431 149.

 

Úterý 28. října (Ne)známí sousedé: Výlet na Šerák a Keprník

Sraz 8:45 v hale hlavního nádraží ČD v Olomouci

Výlet za poznáním krajiny a přírody Hrubého Jeseníku v rámci společné akce s našimi partnerskými NaturFreunde Metzingen. Vlakem do Ramzové a odtud po trase na vrchol Šeráku, kam si trochu pomůžeme lanovkou, a dále pak na Keprník a Vozku. Kdysi tady ležel pevninský ledovec, nyní je zde proto rezervace. Pak už dolů z kopce do Branné – celkem našlapeme asi 16 km převážně po hřebenech. Návrat do Olomouce do 19:00.

Příspěvek na dopravu (společná jízdenka): člen 150 Kč, nečlen 170 Kč, lanovka za 90 Kč. Nutno se přihlásit do 22. října na mail fox@malaliska.cz nebo tel. 602 431 149.

 

Středa 29. října (Ne)známí sousedé: Výlet do Litovle a Šternberka

Sraz 10:00 na starém autobusovém nádraží u tržnice

Autovýlet za poznáním nejbližšího sousedství Olomouce v rámci společné akce s našimi partnerskými NaturFreunde Metzingen. Navštívíme litovelský pivovar, kde absolvujeme prohlídku s ochutnávkou, a pak se přesuneme do Šternberka, kde se podíváme do Expozice času a na místní hrad. Návrat do 17:00.

Příspěvek na dopravu: člen 50 Kč, nečlen 70 Kč, vstupné do pivovaru s ochutnávkou 115 Kč. Vstupné na hrad a do Expozice času si hradí každý sám. Nutno se přihlásit do 22. října na mail fox@malaliska.cz nebo tel. 602 431 149.

 

Podrobnosti a letáky k akcím najdete na www.malaliska.cz/news/rijen2014

Novinky z našeho projektu Do přírody ve městě sledujte na www.prirodavemeste.cz