Slavíme Den pro přírodu. Turistickým retro pochodem na Velký Kosíř

30.05.2016 12:52

V sobotu 4. června slavíme letošní Den pro přírodu. Tento pohyblivý svátek české větve mezinárodního hnutí Přátelé přírody (Naturefriends International), které v Olomouci reprezentuje skupina Malá liška, připadá vždy na sobotu nejbližší 5. červnu, kdy se slaví Světový den životního prostředí.

Olomoučtí Přátelé přírody se turistickým retro pochodem "Na Velký Kosíř!" připojují k dalším aktivitám svých kolegů z jiných skupin Přátel přírody v Česku, které proběhnou právě v sobotu 4. června pod společnou značkou "Den pro přírodu". Cílem kampaně je ukázat přírodu jako skvělé místo pro trávení volného času a aktivity Přátel přírody jako jeden ze způsobů, co lze v přírodě dělat. Přátelé přírody chtějí také v tento den zviditelnit, že je v Česku několik stovek podobně zaměřených lidí, kteří rádi objevují přírodu, uvědomují si její důležitost pro svůj život, přispívají k její ochraně a rádi s sebou vezmou do přírody i ostatní.

 

Organizační doporučení

Do Čelechovic na Hané se nejlépe dostanete vlakem z Olomouce hl. n. s přestupem v Senici na Hané. Vlak vyjíždí z hlavního nádraží v 8:31, můžete do něj přistoupit cestou, nebo se k akci připojit až na nádraží v Čelechovicích na Hané. Svoji zastávku u spoje do Senice si najděte zde :-)

Jinak samozřejmě nezapomeňte na špekáček, nebo něco, co si opečete na Velkém Kosíři, a taky na něco, co si rozložíte na deku (na kterou taky nezapomeňte!) při pikniku u zámku v Čechách. 
Kontakt na vedoucí výpravy, Hanku Hulíkovou: 739 253 674, mail.