Únor 2014 s Malou liškou

26.01.2014 17:46

Snad konečně začala zima. Aspoň teploty za oknem tomu napovídají, ale uvidíme, jak to dlouho vydrží. Snad je to letos výjimka a příště bude v zimě opravdu zima a sníh. Teploty pod nulou se nám budou zkraje února hodit při objevování olomouckých pevnůstek, dále také k nadávání a těšení se na jaro. K tomu bude příležitost na Posedu s kytarou či při setkání s knížkou. Zkřehlé ruce nám prohřeje keramická dílna na africké motivy, která se loni líbila, a o zajímavých knihách, které jste četli, se rádi dozvíme na Setkání s knížkou s volným tématem. Přijďte za námi, i v únoru je na co a kam!

 

Pátek 7. února: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 8. února: Procházka po olomouckých fortech

9:00 | sraz na mostě přes Moravu v Černovíře

(nejbližší zastávka: bus č. 22 Frajtovo náměstí – spoj z Tržnice v 8:38)

poznejte vojenskou historii Olomouce přímo v terénu

Naše město má unikátní systém opevnění. Olomouc nechránily jen hradby, ale především několik desítek pevnůstek, tzv. fortů, a dalších vojenských staveb budovaných od konce 18. století téměř sto let. Dodnes jsou některé forty zachovalé a po rekonstrukci se otevírají veřejnosti. Při naší pěší vycházce navštívíme nejnověji otevřený Lazecký fort, Křelovský fort, pevnůstku v Neředíně a fort v areálu Fakultní nemocnice na Tabulovém vrchu. Na pěší trasu, která má okolo 12 kilometrů, je třeba se pořádně vybavit dobrým oblečením a obutím.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 11. února: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat a taky si zazpívat u kytary. V 19:00 představíme zajímavý veřejně prospěšný projekt „Do přírody za městem“, kterému se chceme letos věnovat.

 

Čtvrtek 20. února: Výtvarná dílna – Africká keramika

18:00 | YMCA Olomouc, Šafaříkova 7 – u zastávky tram č. 4 Hodolanská

Není keramika jako keramika. Pod vedením lektorky Moniky Tiché si vyzkoušíme, jak keramické nádoby vyrábějí a zdobí Afričané. Kapacita je nejvýše 20 účastníků.

Hlaste se prosím do úterý 18. února na e-mail marcela@malaliska.cz.

Příspěvek na akci: členové klubu 100 Kč, hosté 120 Kč.

 

Úterý 25. února: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Každý může přispět ke zdaru večera a přečíst nějaký svůj zážitek, postřeh či drobnou povídku.

Těší se na vás Eva Sommerová.

 

Změna programu a místa u všech akcí vyhrazena.