Z Olomouce doprostřed Británie. Vyráží Expedice Skotang

26.08.2016 10:39

Již druhá cesta olomouckých Přátel přírody - skupiny Malá liška za přírodou, kulturou, lidmi a památkami Velké Británie začíná v pátek 26. srpna v podvečer. Z Olomouce vyjede minibus s dvacítkou natěšených turistů, kteří se nejprve z nizozemského Amsterdamu přeplaví lodí do severní Anglie (na obrázku) a pak budou po celý týden objevovat kraj na pomezí Skotska a Anglie, a to západní i východní pobřeží.

Netradičně pojatý zájezd nemá za cíl ukázat co nejvíc, ale právě naopak jít hlouběji pod kůži zdejším lidem i krajině. Pomezí Anglie a Skotska, kam směřuje naše expedice, má totiž jedinečný ráz. Ten vychází ze zdejší krajiny, jejích zdrojů a historie, které také utvářely zdejší lid. Odnepaměti zde existovala více či méně pomyslná dělicí čára mezi skotským jihem a anglickým severem. V každém zákoutí této nadmíru příjemné části Velké Británie objevíme malebnou a neobyčejně rozmanitou krajinu protkanou stopami bohaté historie. A také lidi s náručí otevřenou návštěvníkům odjinud.

Zpět do Olomouce se Expedice Skotang vrací v neděli 4. září. Přejeme šťastnou cestu, hodně příjemných překvapení a vraťte se nám v pořádku!

Více zde: https://www.malaliska.cz/skotang