Září 2014 s Malou liškou

06.08.2014 19:27

Vypadá to, že je po létě jako po žabě. Aspoň podle toho podzimního počasí, co nastalo s koncem prázdnin. My jsme ale obojživelní, a tak všechny záříjové akce proběhnou podle plánu. Ten ale vyžaduje, aby byla přítomna jedna důležitá složka - a tou jste vy. Věříme, že si i tentokrát vyberete. Pokud ano, nezapomeňte o tom říct i lidem ve svém okolí a vzít je s sebou, a pokud je něco, co vám v programu chybí, ozvěte se nám. Zkusíme zařadit příště...

 

Sobota 6. září: Rybářská vycházka k Neředínskému rybníčku

9:30 | sraz na konečné tramvaje 2, 7 v Neředíně

Pod vedením rybáře a člena rybářské stráže Jardy Staniče se seznámíme s Neředínským rybníčkem. Objevíme, co v rybníčku žije, dozvíme se zajímavosti o rybách, rybaření a rybářích, otestujeme kvalitu vody. Zájemci si mohou přinést buřt na opečení nad ohněm. Ukončení oficiální části je plánováno v 13:00, můžeme pak posedět u kytar v Restauraci U Rybníčku.

Akci vedou Šárka Patáková a Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 9. září: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Klub pro seniory Jiráskova 9, Hodolany – tramvají č. 4 na zast. Hodolanská

Přijďte potkat naše členy, přijďte se s námi seznámit. Promítneme fotky a sdělíme dojmy ze společných letních akcí – především z výjezdu do Pobaltí. Můžete si donést vlastní foto z vašich prázdnin a povykládat, jak jste se měli. Nabídneme i program našeho klubu do konce roku.

 

Sobota 13. září: Neboj se vést!

Workshop pro organizátory akcí Přátel přírody a ty, kteří se jimi chtějí stát. Sledujte speciální propozice zde.

 

Pátek 19. září: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Restaurace U Puškaře, Vídeňská ul.

Máte-li rádi stolní hry tradiční i méně tradiční, dobrou společnost podobně naladěných hráčů, příjemnou atmosféru, jste správně na Deskohraní. Hernu deskových her otevíráme výjimečně v Restauraci U Puškaře. Lze přijít kdykoli po 16. hodině a orientovat se podle toho, co je na stole.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 20. září: Slavnostní otevření Domu přírody Litovelského Pomoraví

V sobotu 20. září bude slavnostně otevřen areál s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví rozkládající se okolo ekocentra Sluňákov v Horce nad Moravou. Přátelé přírody z klubu Malá liška budou u toho - pojedeme v 9:07 busem č. 20 od tržnice a stihneme tak první komentovanou prohlídku areálu. Více...

 

Sobota 27. září: Kudy značky nevedou – z Karlovy Studánky do Vrbna pod Pradědem

8:00 | sraz na autobusovém nádraží v Olomouci, stanoviště 4

Středně náročných 13 km neprobádanou cestou mimo turistické značení plnou skalních útvarů, vrcholů a výhledů do překrásné krajiny Hrubého Jeseníku, s úseky prudšího stoupání - proto pevnou kotníkovou obuv. Zpět v Olomouci budeme nejpozději v 19:40, na cestu počítejte se 180 Kč. 

Akci vede Kryštof Richter, znalec místních poměrů přírodních i společenských. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 30. září: Setkání s knížkou – Prokletí básníci

18:00 | Klub pro seniory Jiráskova 9, Hodolany – tramvají č. 4 na zast. Hodolanská

Ke konci 19. století to ve francouzské poezii vybouchlo. Jako z jiného světa působily básně Charlese Baudelaira, Paula Verlaina a Arthura Rimbauda. Jejich život a umění byl mimo společnost nebo proti společnosti, hledali krásu v ošklivosti, nebáli se psát i o dosud tabuizovaných tématech, zkrátka šokovali. A ani po více než století se na ně nezapomnělo. Pojďme se s nimi seznámit.

Akci připravuje Eva Sommerová a spol. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč