Září 2015 s Malou liškou

16.08.2015 18:23

Vystoupení amatérských folkových muzikantů na netradičním místě v olomouckém parku, výlet za industriální architekturou a dalšími tajemstvími hornické Ostravy, vycházka po drobných pamětihodnostech městské části Černovír, víkend ve Štramberku a okolí a literární večer s povídkami Šimka a Grossmanna. To je zářijová nabídka Přátel přírody z olomouckého klubu Malá liška. Přichystali ji pro veselé dospělé, rodiny s dětmi i seniory.

 

Úterý 8. září Folkování s Františkem

18:00 | Smetanovy sady, sraz před palmovým skleníkem

Před prázdninami jsme muzicírovali u sochy Boženy Němcové, nyní budou amatérští muzikanti hrát a zpívat na folkovou notu ve Smetanových sadech u sochy olomouckého botanika Františka Polívky. Protože se trochu schovává, vyzvedneme vás u palmového skleníku. Akce se za deště nekoná! Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 12. září TURISTIKA: Bo!!! Aj chachaři su fajni

7:50 | sraz vlevo v hale hl. nádraží v Olomouci

Výjezd za tajemstvím ocelového města, které projdeme svrchu dolů do dolu. V Ostravě navštívíme technickou památku Dolní oblast Vítkovice s vyhaslými vysokými pecemi a těžními věžemi dolu Hlubina (vstupné 220 Kč/dospělý, 140 Kč/děti, studenti, důchodci), pokud bude dost času, půjdeme i do areálu bývalého uhelného dolu Landek.

Na akci je třeba se přihlásit do 6. září na fox@malaliska.cz, pak obdržíte další informace a pokyny.

Akci vede Lenka Pospíšilová, tel. 603 214 518.

 

 

Pondělí 14. září DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ: Drobné památky a příroda Černovíra

17:10 | zastávka busů č. 17, 22 Frajtovo náměstí

Dvouhodinová vycházka přiblíží atmosféru městské části Černovír, která je součástí Olomouce teprve od roku 1919. Po jedné z tras projektu Do přírody ve městě (www.prirodavemeste.cz) nás provedou Lenka Grušková a Hana Hulíková a kromě běžných drobných památek a zajímavostí objevíme třeba i již nepoužívanou parní vodárnu nebo starobylý vojenský hřbitov. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Pátek - pondělí 25. – 28. září TURISTIKA: Do Štramberka nejen za uchem

Další letošní vícedenní výjezd za příběhem krajiny a jejích lidí míří do Beskyd, přesně do města Štramberka a jeho pěkného okolí, kde strávíme prodloužený víkend. Propozice akce a přihlášení zde.

 

Úterý 29. září Setkání s knížkou: Nechci slevu zadarmo

18:00 | změna! Fox club (v Klubu pro seniory), Javoříčská 2, ulice z boku Okresního soudu

V příjemném prostředí Druhého domova si připomeneme známé české humoristické duo Miloslav Šimek – Jiří Grossmann, jejichž tvorba doslova zlidověla. Vybrali jsme jejich nejpovedenější povídky a scénky, které nás přenesou o padesát let zpět v čase do doby, kdy zněly z pódia Divadla Semafor. Přesvědčíme se, že dokážou vyvolat smích i dnes. Těší se Hynek Pečinka a Radek Hrachovec. 

 

Akce pořádáme pro veselé dospělé, rodiny s dětmi i seniory. Pro každou věkovou skupinu máme pestrou nabídku. 

Projděte se po olomouckých předměstích s projektem „Do přírody ve městě“ www.prirodavemeste.cz