Zoo plná rodičů a dětí na akci s Liškou

20.11.2012 17:12

V sobotu 17. listopadu se v olomoucké zoologické zahradě na Svatém Kopečku konalo soutěžní dopoledne pro rodiče s dětmi Z pohádky do pohádky za zvířátky. Uspořádal jej místní klub přátel přírody Malá liška, a to za podpory města Olomouce. Na zájemce, kteří na akci přišli, čekala nejen zoo se zvířaty z nejrůznějších koutů světa, ale také list otázek a úkolů a přislíbená sladká odměna za jejich splnění.

Listopadovým sychravým počasím se nedal nikdo odradit, takže v 10 hodin se před zoo sešla docela velká skupina účastníků – od těch nejmenších ještě v kočárku až po prababičky a pradědečky. Včetně pár opozdilců, kteří nestihli sraz, se za bránu zoo vydalo téměř 70 lidí. Všichni se hned s nadšením vrhnuli mezi zvířátka a doslova se předháněli o správné odpovědi. Komu nestačily informační cedulky u výběhů, hledal znalosti na panelech s informacemi, pár jedinců zkoušelo i krátké interview s žirafami a dikobrazem.

Během shánění odpovědí samozřejmě zbyl čas i na prohlídku zvířátek, která se pomalu ukládají k zimnímu spánku. Všichni si s náročným pracovním listem nakonec hravě poradili a mohli se tak vydat do cíle, kde už na ně čekali organizátoři z klubu Malá liška se sladkou odměnou. 

Všem soutěžícím tímto děkujeme za účast na akci i originální odpovědi v pracovních listech. A na závěr přidáváme jeden pracovní list, který nás opravdu pobavil. Jeho autor má u nás speciální ocenění nejsprávnějších odpovědí. Velké díky patří samozřejmě také Zoologické zahradě Olomouc, v jejíchž prostorách jsme akci mohli uspořádat, a v neposlední řadě statutárnímu městu Olomouci za finanční podporu.

Fotky z akce si můžete prohlédnout zde.

Za pořadatele Štěpánka Štrajtová