Blíží se další ročník Ekologických dnů Olomouc

07.04.2014 17:06

Ekologické dny Olomouc (EDO) jsou ekologickým svátkem, který se koná od roku 1992 pravidelně každý rok na přelomu dubna a května v Olomouci. Postupně se zařadily mezi nejvýznamnější akce pro širokou veřejnost propagující ochranu přírody v Česku.  Za poměrně malých finančních nákladů vznikla rozsáhlá aktivita s širokou škálou programů a s vlivem na značný počet lidí. V posledních letech se Ekologických dnů účastní vždy přes 20 tisíc účastníků.

EDO připravují pracovníci Centra ekologických aktivit Sluňákov a účastní se jich stále více nevládních organizací a celá řada z nich spolupracuje přímo na realizaci programu EDO. Veřejnost tak poznává, že pod nálepkou "zelení" se skrývá mnoho organizací s odlišnými názory i zájmy, ale se stejným cílem, ke kterému si každý může zvolit svůj vlastní přístup.

Program a vše o EDO 2014 naleznete na webu akce. Letos se můžete těšit na komentované prohlídky krajiny Litovelského Pomoraví i olomouckých parků, výstavy a workshopy na Sluňákově, besedy na environmentální témata v Divadle hudby nebo nedalekém Café Kratochvíle. Na Prvního máje proběhne tradiční Ekojarmark na Horním náměstí s koncertem, kde vystoupí například Tomáš Kočko, Krausberry nebo Peter Lipa.