Na trasu Pivovarské čtvrtky šli už potřetí liščí stopou

25.05.2014 18:19

Do míst, kde je člověku dobře, je třeba se vracet. S touto myšlenkou se na ranním srazu v sobotu 24. května na olomouckém hlavním nádraží potkali Přátelé přírody z klubu Malá liška. Už potřetí (s přestávkou v loňském roce) se vyjeli zúčastnit turistického pochodu Pivovarská čtvrtka, který vždy v květnu připravuje hanušovický Pivovar Holba.

Letos se v sestavě "staří mazáci + štěňátka" v počtu deseti vydali na desetikilometrovou trasu, která vedla z Hanušovic přes zříceninu Nový hrad zpět do areálu pivovaru. Cílem akce totiž nikdy není spolykat co nejvíce kilometrů ani co nejvíce piv, ale něco mezi. Zkrátka po příjemné procházce jesenickými lesy z kopce do kopce si zaslouženě užít atmosféru slavností. 

V pivovaru někteří absolvovali i prohlídku s výkladem o výrobě oblíbeného zrzavého moku, všichni se pak nasytili masových pochutin, skvělého polotmavého Šeráku a největších rockových pecek 70. a 80. let v podání výborně hrající kapely Fleksible

Chybička se vloudila v podobě krátké průtrže mračen, ale protože byla opravdu krátká, stejně na ni každý zapomněl. 

"Příští rok zas půjdeme!" slíbil za skupinu Hynek Pečinka a dodal: "Děkujeme místnímu rodákovi Peťovi Štefkovi, že se zastavil na přivítání a rozloučení se s naší pestrou skupinou."

Fotky z výletu jsou zde...