Nedali jsme se. Liškostřelecký turnaj proběhl, i když mezi kapkami deště

24.09.2017 17:30

Střelecký turnaj bude, i kdyby trakaře padaly! I kdybychom měli třeba jen házet šipky v hospodě! A maso do udírny je naložené, takže gastronomická část akce bude určitě skvělá. Tak jsme se rozhodli v pátek večer při sledování téměř tragických předpovědí počasí na sobotu 23. září. 

Místo činu Krčmaň nás skutečně přivítalo deštěm. Na tamním hřišti jsme stačili jen v rychlosti nachystat stanoviště pro vzduchovku, prak a házení kroužků a potom rychle do vedlejší hospody na kafe. A po občerstvení náhle pršet přestalo a my pod honícími se mraky nakonec odehráli v počtu dvanácti soutěžících všechny tři discipliny. 

Letos jsme hlavní sportovní klání, střelbu ze vzduchovky, zinovovali v tom, že to bude soutěž o putovní pohár. Ten historicky první si nakonec vystřílel a odnesl Dalibor Zálešák a pro příští rok je pevně rozhodnutý titul obhajovat. Jarka Hofmanová zaperlila ve střelbě z praku a Vlastě Kafoňkové se nejvíc dařilo v házení kroužků.  

Někteří při soutěžích překvapili nejen ostatní, ale i sami sebe. Již zmíněná Jarka bravurní střelnou z praku do plechovek, který snad nedržela v rukou od dětství, jiní tím, že se i přes zapomenuté brýle na dálku trefili do terče. 

Po dvouhodinovém urputném klání nám potom přišly vhod čerstvě vyuzené dobroty. A začalo znovu pršet, ale to už nám nevadilo, protože jsme se mohli s jídlem a za pivem přesunout do hospůdky. Tam se k nám postupně připojili ještě další tři členové a došlo i na hudbu a zpěv. Čtvrtý ročník Liškostřeleckého turnaje tak byl úspěšný jako ty tři minulé a my se už těšíme na ten příští, tak trochu jubilejní.

Fotky z Liškostřeleckého turnaje najdete zde.

Hlavní střelmistryně Hanka Hulíková