Přidejte se ke Svátkům jara! Vyneste s námi Moranu z Krčmaně!

15.03.2017 20:57

Hola hola, lide liškový!

Máte rádi jaro? Myslím, že stejně jako my jo, a tak by bylo fajn, kdybychom ho přivítali. Jedna z možností, jak to udělat, je zúčastnit se

v sobotu 8. dubna SVÁTKŮ JARA – VYNÁŠENÍ MORANY v Krčmani.

Místní jsou šikovní, jak jste měli možnost někteří z vás poznat už loni, a jeden z nás lišáků,  Jarda Stojan Jiřík, který v Krčmani bydlí, je i jeden z hlavních organizátorů této akce. Takže se rádi připojíme.

Odpoledne projde obcí kostýmovaný průvod s živou kutálkou, různými atrakcemi a hlavně s Moranou, kterou za obcí zahodí a skončí na plácku před hospodou. Zde proběhnou ukázky lidových řemesel, soutěže pro děti a konzumace dobrot z udírny. Podle loňských zkušeností bude zábava a zážitky.

Průvod vychází (a akce začíná) ve 13.00 od kaple na návsi, přijet můžete jako diváci busem z Olomouce (autobusák 12.35 – v Krčmani 12.51). Zpátky do Olomouce se lze dostat busem odjíždějícím z Krčmaně v 17.35 směr Přerov.

Nám ale být diváky nestačí! Sháníme proto ochotné kostýmované účastníky průvodu a taky lidi ochotné se zapojit do stanovišť soutěží pro děti a šikovné fotografy, kteří nebudou dělat nic jiného než fotit. Před akcí a po ní se taky podílíme na propagaci.

Celá akce se ponese v duchu „První republiky“, takže se doporučují jednoduché dobové kostýmy (řemeslníci, obchodníci, úředníci, doboví civilisté…).

Jak se můžete zapojit? Vyberte si v příloze a dejte vědět do 31. března tam uvedeným kontaktním osobám!

1704_malaliska_morana_prop.pdf (194 kB)

Těšíme se na vás, byť jako obyčejné diváky v civilu. Ale na naše kostýmované „spolupachatele“ se těšíme ještě o něco víc! Nestyďte se, přidejte se a pomozte nám i Krčmaňským uspořádat fajn pozdvižení na vsi!

 

Lenka Lenočka Pospíšilová, Hynek Pečinka, Jaromír Stojan Jiřík