Aktivní Relax víkend nepokazilo ani špatné počasí

13.06.2013 20:49

31. 5. - 2. 6. 2013, Žďárský Potok u Rýmařova

Přelom května a června byl víkendem ve znamení akce pro mládež našeho klubu na středisku Relaxa u Žďárského Potoka. Tentokrát jsme oželeli vysoká lana a lezení vůbec, nicméně ne přímo dobrovolně – v době, kdy jsme měli jít na stěnu, začalo tak silně pršet, že se prostě nedalo vystrčit ani nos. Natož karabinu.

Pátek byl cestovatelský a večerní blok jsme zahájili honičkou kolem areálu. Potom se ještě blblo vevnitř, a jakmile děti odešly spát, vedoucí se vrhli na obří pěnové kostky, s kterými  mládeži zakázali hrát si, a stavěli hrady, zámky, mrakodrapy... Kolem půlnoci se dalo do deště a nepřestalo až do rána.

Sobotu jsme začali aktivní rozcvičkou s Míšou, které se zúčastnili jen tři lidé. Proto se při nástupu na snídani rozcvička opakovala, a další den už byla účast podstatně vyšší. Pořádně nabaštění jsme si našli instruktora Šouvita, který nás vzal napřed na bungee trampolínu, potom trochu zastřílet si lukem a po obědě na Army Game.

Bungee trampolína je skvělá věc. Prostě vás přivážou do postroje, lanem zaháknou ke sloupům, pak už jen skáčete nahoru (dolů to jde samo), můžete dělat nejrůznější triky jako salta, otočky, pózy... Nejvíc salt se povedlo Lukášovi, a sice tři, nicméně místní rekord čtyř netrhnul. A Pája Janošíková zase zapózovala snad všemi superhrdiny marvelovského světa.

Vrcholný hřeb víkendového programu – Army Game! Dvouhodinová střílečka v silném dešti, přesto nikdo neopustil bitevní pole! Zbraň, vzdáleně připomínající samopal UZI, pár P-90, a dvě M-16, všechno to střílí infračerveným paprskem, dostřel kolem 150 metrů, elektronické počítání zásahů i killů, prostě výkřik moderní techniky v oblasti simulované hry na vojáky. O samotné hře: Ze začátku lehce mrholilo, ke konci lilo jako z konve, byl jen jeden starý vojenský stan jako úkryt, jinak otevřené budky a zákopy plné bahna. Dá se ale říct, že nás to takhle bavilo mnohem víc, než bych čekal za dobrého počasí. Zbraně neměly takový dostřel, na bahně to klouzalo, sem tam se i někdo natáhl, prostě legrace kopec. Když jsme po dvou hodinách končili, bylo nám hrozně super, i když jsme byli mokří, zabahnění, a utahaní.

Večerní diskotéka byla taky fajn, příjemná zábava s diskotékovými hrami a muzikou, kterou jsme efektivně zakončili do večerky. Nedělní dopoledne uběhlo jako voda, hry na želvičky i na pitbuly se obešly bez zranění, a po rychlém vyplnění dotazníků jsme vyrazili na autobus. 

Fotky z akce najdete zde...

Radek Hrachovec, vedoucí akce