Ani chvilka za březnovými kamny: Deskohraní a neplánovaný nordic walking

12.03.2013 16:48

V pátek 8. března se uskutečnilo další Deskohraní. Sešlo se nás, vlastně ani nevím přesně kolik, ale myslím, že 14. První účastníci si hned na začátek vytáhli svoji vlastní hru Jungle speed, ale jak se začali scházet účastníci, začaly se hrát i jiné hry.

Tentokrát si účastníci vybírali hry „inteligentní“. Hály se hned dvě hry Scrabblu a dvě hry šachů. A hlavně se vytáhla i má oblíbená hra Scotland Yard. Přestože Mistr X měl proti sobě hned pět detektivů, přesto se mu podařilo uniknout. A to byl blonďatý. No, trošku jsem napovídal, ale pššt.

Po těchto hrách se začali účastníci rozprchávat. Tvrdé jádro však zůstalo a hrálo mezitím Citadelu. Po jedné hře dorazila poslední účastnice. Ve třech jsme pak hráli Carcassonne. Hráli jsme celkem tři hry a hádejte, jak to dopadlo. No, samozřejmě každý z nás vyhrál právě jednou.

A tak jsme velkou remízou zakončili další Deskohraní a už se všichni jistě těšíme na další, které proběhne v pátek 12. dubna.

Fotky z březnového Deskohraní jsou zde...

Michal Štrajt

... a to není všechno, co se o minulém víkendu událo:

 

V rámci Švýcarského týdne se narychlo domluvila skupina lišek a lišáků a vydali se v sobotu 9. března na pochod s holemi - Tour Nordic Walking. Ty nám zapůjčili pořadatelé. Průprava na místě byla důkladná, ale trasa velmi snadná - žádné ztráty jsme neměli. A pak už jen polívčička a posezení v restauraci Fontána v hlavní aleji. A tečka na závěr - Karylka nám tam hrála na klavír a tleskali všichni návštěvníci i s obsluhou. Cestou zpět jsme u stánku organizátorů ještě obdrželi dárky. Pěkně prožité sobotní dopoledne, jak je vidět i na fotkách.

Marcela Moser