Celostátní Setkání Přátel přírody proběhne v říjnu v Jizerkách

02.08.2014 15:40

AKTUALIZOVÁNO 26. 8. 2014

Setkání Přátel přírody 2014, na které v termínu 9. - 12. října zve jablonecká větev asociace Přátelé přírody ČR, navazuje na dva úspěšné výroční srazy, co proběhly v září 2012 v Krnově v Moravskoslezském kraji a v říjnu 2013 v hlavním městě Praze. Tentokrát členové a příznivci českých Přátel přírody zamíří na sever Čech, aby se setkali se starými přáteli a novými přítelkyněmi, poznali Jizerské hory a lidi, kteří v nich žijí, jinak než z pohledu turisty, dozvěděli se, co je u ostatních nového, a užili si atmosféru, kterou všichni společně vytvoří.

Program:

  • Čtvrtek: příjezd účastníků, večerní procházka centrem Jablonce
  • Pátek: vlakem nebo busem na Jizerku, putování po rašeliništích, Hnojový dům, návštěva přehrady Souš
  • Sobota: místním autobusem na Bedřichov, výstup na rozhlednu Královka, návštěva předválečného domu Přátel přírody, pěšky přes Hrabětice a Severák na rozhlednu Slovanka, po obnovené křížové cestě, přes rozhlednu Bramberk k busu
  • Neděle: zasedání Rady Přátel přírody ČR, ostatní na rozhlednu Petřín, po Jabloneckém vyhlídkovém okruhu. Budou připraveny varianty pěších výletů 10 – 15 - 20 km.
  • Večer pátek a sobota: informace o plánech jednotlivých skupin na rok 2015, návrh společných akcí, kytary, zpěv, společné posezení

Ubytování: Turistická ubytovna TJ Sokol v Jablonci n. Nisou, 4 – 8lůžkové pokoje. Cena ubytování: 200 Kč/os./noc

JAK SE PŘIHLÁSIT? PŘIHLÁŠENÍ PRO ČLENY KLUBU MALÁ LIŠKA ZDE do 24. září 2014. 

CO TO BUDE STÁT? Ubytování je za 200 Kč /noc, vedoucí skupin ho převedou za celou skupinu. Stravování během akce a dopravu na akci a domů si zajišťují sami účastníci. Káva a čaj k dispozici v ubytovně za mírný poplatek.

Více: https://www.pratele-prirody.cz/setkani2014