Červen 2013 s Malou liškou

13.01.2013 14:05

Letošní rok se už pomalu blíží do poloviny, to to uteklo... U nás v klubu se stále něco děje, a tak nám to možná utíká dvojnásob rychle. Před chvílí jsme se rozloučili po Velikonocích s našimi německými přáteli - no a už to jsou dva měsíce.

Začátek června prožije skupina 11 odvážlivců v českých vesnicích v rumunském Banátu. Přejme jim, ať jim slunce vyjde vstříc, uvidí orla a nepotkají medvěda. No a co my ostatní, případně i oni, až se vrátí? Můžeme se všichni vidět na následujících akcích pro velké i malé:

 

Pátek 7. června: Deskohraní – společenské hry pro každého

17:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími zkušenými hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet. Akci vede Michal Štrajt.

Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 11. června: Posed – vítání navrátilců z Banátu

18:00 | Vinotéka U Vojáčků, Schweitzerova 19 (u zastávky busu č. 16, 17, 27 „U Botanické zahrady“)

Posezení u dobrého vína či nealka, na kterém se můžete s námi lépe poznat. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hodinou. Hlavním tématem bude povídání se členy naší výpravy, kteří se právě vrátí po 10 dnech strávených mezi českými starousedlíky v rumunském Banátu.

Sobota 22. června: Do přírody za městem – letní vycházka k Dubu Přátel přírody

sraz 9:30 na zastávce busu č. 20 Chomoutov, škola

Loni v květnu jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu s příchodem léta daří a jak vyrostl. Trasa má kolem 7 km. Tentokrát půjdeme z Chomoutova kolem Hradiska a skončíme v Restauraci Bristol, zájemci pak mohou pokračovat dál podél řeky Moravy, kam až to půjde, a užít si netradiční pohled na město. Vezměte s sebou také nějakou ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme. Příští vycházka k dubu bude zas s příchodem podzimu.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 25. června: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Každý může přispět ke zdaru večera a přečíst nějaký svůj zážitek, postřeh či drobnou povídku. Těší se na vás Eva Sommerová. Bez vstupného.