Červen 2018 s Malou liškou

25.05.2018 16:08

Sobota 2. června DEN PRO PŘÍRODU Plumlovská přehrada a biokoridor Hloučela

Sraz účastníků v 8.45 v Olomouci, na hlavním nádraží ČD a 9.25 v Prostějově, před hlavním nádražím ČD 

Už čtvrtým rokem slaví členové našeho spolku na různých místech Česka o první červnové sobotě Den pro přírodu. Tímto výletem se k oslavám připojujeme. Co s námi zažijete? Exkurzi v Ekocentru Iris Prostějov – procházku po březích Plumlovské přehrady s možností koupání pro odvážné – možnost návštěvy lichtenštejnského zámku Plumlov – alej Malého Noe - drobné památky Domamyslic a Mostkovic – naučnou stezku biokoridorem Hloučela - zkrátka krásný den v přírodě na pohodové turistické trase s něčím navíc.

Trasa: Domamyslice – Plumlov – Mostkovice - Hloučela – Prostějov (15 km). Zpět z Prostějova je do Olomouce dobré pravidelné spojení. Domů lze odjet i busem už z Plumlova.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. S sebou drobné na vlak do Prostějova a zpět a na bus MHD v Prostějově.

Těší se na vás organizátoři Božena Böhmová, Marcela Hoffmanová a Hynek Pečinka. Leták ke stažení zde.

 

Čt - ne 7. - 10. června VÝJEZD Za přírodou do metropole II

Praha | na prodloužený víkend v hlavním městHě jinak než běžní turisté. Více...

 

Úterý 12. června POSED - setkání členů a příznivců našeho spolku

18.00 | občerstvení Včelky v Rudolfově aleji

Tradiční možnost posedět ve společnosti našich členů a příznivců, dozvědět se, jak se mají, jak dopadly naše uplynulé akce a co plánujeme na další období. Přijít lze kdykoli mezi 18. - 20. hodinou, možná i později. 

 

Sobota 16. června CYKLOTURISTIKA Z Ostružné na kole domů

7.35 | sraz v Olomouci, hlavní nádraží ČD - vlevo v hale (odjezd v 7.56)

Cykloturistická akce pro odvážnější cyklisty. Účastníci se vlakem i s koly přesunou do Ostružné, odkud už po svých pojedou do Olomouce. Trasa má slabých 100 kilometrů, uklidňují organizátoři Petr Zatloukal a Zdeněk Zbožínek. Trasu lze individuálně skončit i dříve. Na akci je třeba se přihlásit do úterý 12. 6. včetně na pzp@email.cz. 

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Průběh a profil trasy je zde.

 

Sobota 16. června TURISTIKA K pramenu Odry a do Velkého Újezda

7.15 | sraz v Olomouci, autobusové nádraží v Hodolanech - stanoviště 9 (odjezd v 7.30)

Začátek výletu je u motorestu ve Staměřicích, odkud se vydáme směrem na Kozlov a dále k pramenu řeky Odry pod Fidlovým kopcem. Zde si, kdo bude chtít, může opéci vlastní přinesenou uzeninu. Pokračovat budeme lesní cestou do Velkého Újezda, kde navštívíme soukromé muzeum vysloužilé zemědělské techniky. Za celý den ujdeme 18 km a zpět do Olomouce přijedeme autobusem v 17.30 hod.

Výlet vedou Jaromír Jiřík a Hana Hulíková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. 

 

Čtvrtek 21. června MUZICÍROVÁNÍ V PARKU Vzpomínka na Wabiho Daňka

Akce je přesunuta na září. Včas se dozvíte, kdy a kam přijít.

 

Úterý 26. června SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Fantaskní svět Julese Verna

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

I když se Jules Verne narodil v první půlce 19. století, je jeho odkaz stále docela aktuální. Předpověděl ve svých knihách soustu vynálezů a technických postupů, které lidstvo objevilo třeba až v nedávné době. Verneovky okouzlily snad každého, kdo se začetl. Pojďme si je, jejich autora a jeho život připomenout slovem i obrazem.

Těší se na vás Eva Sommerová a Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 30. června TURISTIKA Moravská Třebová a hrad Cimburk

7.00 | sraz v Olomouci, hlavní nádraží ČD - vlevo v hale (odjezd v 7.16)

Jednodenní výlet na pomezí Čech a Moravy, při kterém si projdeme zajímavá místa Moravské Třebové se zachovalým historickým centrem a poté se vydáme na 12km trasu přes Třebovské hradisko, Jahnův kámen a rozhlednu Pastýřka do Městečka Trnávka, nad kterým se tyčí zřícenina hradu Cimburka. Odtud pak odpoledne odjedeme vlakem domů. V Olomouci budeme v 17.30 hod.

Výlet vedou Marta P. Perůtková a H. Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku se slevou.