Červen 2022 s Malou liškou

23.05.2022 20:03

K účasti na našich červnových akcích zveme všechny naše členky a členy a také veřejnost všeho věku a velikostí. Dopředu se hlásit je třeba JEN u označených akcí, jinak stačí přijít na sraz. Rádi vás uvidíme. Doufáme, že si vyberete! 

Program na celý měsíc ke stažení v PDF: 2206_malaliska_cerven.pdf

AKTUALIZOVÁNO 14.6.2022

 

Středa – neděle 8. – 12. června :: ZAHRANIČÍ Maďarsko: Dunajský ohyb

aktivní jarně-letní výjezd do blízkého zahraničí │ Visegrád a okolí. Více...

 

Čtvrtek 9. června :: POSED – setkání našich členů a příznivců

18.00 | hospůdka Olomoucká citadela, Panská 8 (mezi Dolním a Žerotínovým náměstím)

Přijďte zjistit, jak se máme, a pokud nás ještě neznáte, můžete nás poznat při volném posezení. Pro členy příležitost domluvit se na nejbližší akce a zhodnotit, jak dopadly ty proběhlé. Podruhé v prostředí historického měšťanského domu, kde je stylová hospůdka Olomoucká citadela. Zvou Lenka Pospíšilová a Helena Jandová.

 

Úterý 14. června :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Chropyně

7.15 | sraz vlevo v hale hl. vlak. nádraží Olomouc (odjezd vlaku 7.33 směr Nezamyslice)

Kratší výlety s názvem Úterní procházky jsou pro ty, kteří (už) nemusejí do práce. Projdeme si NS Chropyně, uvidíme akvadukt, rybníky a prohlédneme si zámek se zahradou.

Akci vede Helena Polášková. Účastnický příspěvek: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Čtvrtek 16. června :: HUDEBNÍ VEČER Muzicírování u trati

17.00 | Minipivovar Ničitel, Velká Bystřice zastávka

Zveme na (snad) netradiční hudební zážitek z kategorie „Nějak to dopadne“, tentokrát kousek za městem, na vlakové zastávce ve Velké Bystřici, v jejímž domečku a přilehlé zahrádce sídlí Minipivovar Ničitel s dobrým pivem a něčím k snědku.

Pokud na něco hrajete, vezměte to s sebou a předveďte se! Pokud ne, přijďte si poslechnout a přidat se ke kytaře a dalším nástrojům v příjemném prostředí u trati, po které přijedeme i odjedeme. Zve Hynek Pečinka a Marek Šindelář. Vstup (dobro)volný.

 

 

 

 

Pondělí 20. června :: LIŠKA V DIVADLE Riaditeľky zemegule - Divadlo GuNaGu (SK)

19.30 | open air na Výstavišti Flora, areál Samba ve Smetanových sadech v Olomouci

Společná návštěva divadelního představení. Tři generace slovenských hereček v brilantní komedii o intimním i veřejném světě kolem nás. Noc na ministerstvu zahraničí. Tři uklízečky mluví o svých životech, milencích a rozchodech v práci a zároveň mají zaručený recept, jak vyčistit dnešní rozlehlý svět. 

Vstupenky si každý zájemce koupí sám v divadle, nebo online na https://bit.ly/3M2iKKn. Dejte potom vědět Hance Hulíkové na e-mail: salavka@seznam.cz kvůli domluvě na srazu před začátkem představení.

 

Úterý 21. června :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Jeseník, Priessnitzovy lázně

8.40 | sraz vlevo v hale hl. vlak. nádraží Olomouc (odjezd vlaku 8.56 směr Jeseník)

Kratší výlety s názvem Úterní procházky jsou pro ty, kteří (už) nemusejí do práce. Projdeme se z Lipové Lázně do Priessnitzových lázní. Na začátku trasy půjdeme do kopce, v klídečku a pomalu ujdeme 7 km a na konci trasy nás čeká odměna – kafíčko a zákusek.

Akci vedou Marie Miklasová a Helena Polášková. Účastnický příspěvek: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Sobota 25. června :: DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ Výlet po olomouckých fortech

Změna termínu!

9.10 | sraz na zastávce busu Frajtovo náměstí (spoj bus č. 17 z Tržnice v 8.58)

Poznejte vojenskou historii Olomouce přímo v terénu! Naše město má unikátní systém opevnění. Olomouc nechránily jen hradby, ale především několik desítek pevnůstek, tzv. fortů, a dalších vojenských staveb budovaných od konce 18. století téměř sto let. Dodnes jsou některé forty zachovalé a po rekonstrukci se otevírají veřejnosti. Půjdeme po jedné z tras „Do přírody ve městě“ a navštívíme Lazecký fort, Křelovský fort a pevnůstku v Neředíně. Na pěší trasu, která má okolo 14 kilometrů, je třeba se pořádně vybavit dobrým oblečením a obutím. Zájemci můžou trasu absolvovat na kole a přidat si ještě nějaké forty navíc.

Akci vede Hynek Pečinka. Účastnický příspěvek: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Úterý 28. června :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Hrdibořice

8.15 | sraz vlevo v hale hl. vlak. nádraží Olomouc (odjezd vlaku 8.33 směr Nezamyslice)

Kratší výlety s názvem Úterní procházky jsou pro ty, kteří (už) nemusejí do práce. Projdeme si Národní přírodní památku Hrdibořické rybníky, kde na posledním místě v ČR roste matizna bahenní. Cestou na vlak do Vrbátek se zastavíme ve Štětovicích - na Zlaté farmě, kde uzavřeme a ohodnotíme jarní Úterní procházky.

Akci vede Helena Polášková. Účastnický příspěvek: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.