Dobrovolníci opět uklízeli Česko. Úklid olomouckých Přátel přírody zaujal i televizi

19.09.2021 16:49

Letošním úklidem břehů řeky Moravy od mostu na Nových Sadech k Šantovce jsme se připojili už potřetí do kampaně Ukliďme Česko. Úklidové akce, na níž se sbíralo to, co jiní pohodili, se zúčastnilo 15 dobrovolníků z řad olomouckých Přátel přírody i veřejnosti, a to doslova všeho věku. 

Dobrovolníci sesbírali po jiných spoluobčanech plastový, skleněný, hliníkový a papírový odpad a pomohli tak přírodě v těsné blízkosti svého bydliště. Za to pak každý z nich obdržel upomínkový diplom, ale také chutný oběd z bohatého výběru Restaurace Bohemia, kde proběhlo závěrečné poděkování a zhodnocení. Tentokrát se podařilo díky pilné práci dobrovolníků vysbírat přes 300 kilogramů odpadků. Poděkování patří i Technickým službám města Olomouce za poskytnutí pracovních pomůcek dobrovolníkům a následný svoz sebraného odpadu.   

Náš úklid byl i v přímém přenosu České televize a v hlavních večerních zprávách. Pokud jste se dívat nemohli nebo jste to nestihli, můžete se podívat do archivu vysílání, jak nám to slušelo. Mohli jste nás vidět naživo v sobotu 18. 9. ve Studiu 6 Víkend na ČT24. Pusťte si ho z archivu na https://bit.ly/39ne94x (čas 3:16:09, nebo v 10:16 hod.) V tématu dne v Událostech nás najdete od 29:51. „Náš muž“ Dalibor otevírá reportáž: "Gumák jsem našel" - https://bit.ly/3CofrZq.

Výběr fotek z našeho úklidu najdete zde.