Duben 2014 s Malou liškou

13.03.2014 21:02

Jaro je v plném proudu a s nejrůznějšími akcemi, které tahají lidi ven z příbytků, se roztrhl pytel. Přispíváme k tomu i my šesti kousky na duben, z nichž každý je jiný. I když je duben, rozhodně to nemyslíme jako apríl. Můžete s námi zavzpomínat (anebo se dozvědět), jak to bylo předloni s naší cestou do Skotska, vzdělat se, jak se připraví dobrý čaj (a jaký je ten dobrý), nebo zjistit, zda umí lidi kolem vás číst - a jak této schopnosti využívají. 

Pokud vás to více táhne do přírody, ještě se stihnete přihlásit na velikonoční objevování krás Českého krasu a jste-li mladší než se zdá, můžete si zařádit jako rytíř krále Artuše na Dolní Bečvě. A všichni se můžeme potkat na herně stolních her pro velké i malé hráče. Bude váš duben aspoň trochu podle našich not? Pokud ano, budeme rádi. Tak na shledanou na našich akcích!

 

Čtvrtek 10. dubna: Cestopárty: Skotskem křížem krážem za příběhy krajiny a lidí

17:00 | Knihovna města Olomouce – internetové centrum, nám. Republiky

Předloni v létě uskutečnili olomoučtí Přátelé přírody cestu z Olomouce až na sever Skotska. Chtěli poznat nejen přírodu a historii této zajímavé země, ale také lidi, kteří tam žijí. Přijďte se dozvědět, proč je Skotsko a Skotové takoví, jací jsou, přenést se do tamní přírody a zjistit, v čem je rozdíl v cestování s Přáteli přírody.

Večerem provázejí Marcela Moser a Hynek Pečinka, vstup je zdarma.

 

Víkend 11. – 13. dubna: Pro mládež: Stíny Kamelotu, Dolní Bečva

Víkendová akce pro mládež (12 – 16 let po domluvě s výjimkami na obou stranách). Účastníci se ponoří do světa staroanglických bájí o králi Artušovi a rytířích Kulatého stolu a zažijí podobná dobrodružství. Speciální propozice jsou na www.medvedice.net

 

Pá – út 18. – 22. dubna: Velikonoce v Českém krasu, Srbsko u Berouna

Jen pár desítek kilometrů jihozápadně od Prahy najdeme krajinu s rozmanitou a zároveň divokou přírodou, kterou by zde jen málokdo čekal. Je tu zkrátka krásně – proto Český kras. Objevováním zdejší krajiny a jejich příběhů strávíme Velikonoce. Speciální propozice jsou zde.

 

Čtvrtek 24. dubna: O kouzlu správného čaje – povídání s ochutnávkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Čaj provází člověka už několik tisíc let. Sdružuje lidi, umožňuje zastavit se v běhu dní, sbližuje kultury napříč naší planetou, je symbolem dálek, cestování, pohody. Najděte si čas a přijďte za povídáním o čaji jako kulturním fenoménu, ochutnejte čtyři pečlivě vybrané čaje, naučte se je připravit a najděte si svoji cestu světem čaje.

Večer připravili Kryštof Richter a zakladatel čajovny Dřevěná panenka Libor Homola. Vstupné včetně ochutnávky 50 Kč.

 

Pátek 25. dubna: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 29. dubna: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Každý může přispět ke zdaru večera a přečíst nějaký svůj zážitek, postřeh či drobnou povídku.