Duben 2016 s Malou liškou

29.03.2016 17:58

Úterý 5. dubna CVIČENÍ S MARIÍ – jóga jinak

17.30 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Člověk je plný předsudků. Třeba takových, že jóga znamená jen lotosový květ anebo že cvičitelkou může být jen mladá a štíhlá žena. Přijďte se mezi nás podívat a přesvědčit se, že všechno je jinak a přesto fajn. Trochu cviků na uvolnění těla, mysli a hlavně dobrá nálada a pohoda v duši. Cvičební úbor není třeba.

Akci vede Marie Březinová, cvičitelka jógy a dalších technik. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 9. dubna HISTORICKÁ VYCHÁZKA Olomoucké opevnění

9.30| u pomníku TGM na Žižkově náměstí

Město Olomouc bylo od středověku až téměř do současnosti významnou vojenskou základnou. Vydejme se po stopách památek na vojenskou historii našeho města, rozesetých okolo jeho centra. Během asi 7kilometrové vycházky se projdeme dějinami, které v našem městě zanechali stopu v podobě hradeb a fortových pevností. Procházku zakončíme u Korunní pevnůstky, kde budou zájemci moci navštívit Muzeum olomoucké pevnosti (vstupné 60/30 Kč).  

Akci vedou Radek Hrachovec a Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 12. dubna POSED - otevřené setkání s Přáteli přírody

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Volné posezení členů a příznivců skupiny Malá liška a jejích aktivit, kde je možno načerpat pohodu do dalších dní a zjistit, jak se všichni mají i co se bude dít v nejbližší době. Setkání je otevřené i pro nové zájemce o činnost. Vstup volný.

 

Sobota 16. dubna TURISTIKA Za Eskymo Welzlem a přírodou Zábřežska

7.45 | vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n., lze přistoupit cestou do vlaku (odjezd 7.56 směr Zábřeh na Moravě)

Letos poprvé se připojíme k oblíbenému turistickému pochodu „Po stopách Eskymo Welzla“. Dle časových možností navštívíme jeho muzeum v Zábřehu a podle domluvy a povětrnostních podmínek si projdeme jednu z tras od 15 do 25 km, na níž snad slavného cestovatele i potkáme. S sebou: něco na opékání, dobré boty a v neposlední řadě dobrou náladu. Do Olomouce se vrátíme kolem 17. hodiny.

Akci vede Hana Hulíková. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku. 

 

Neděle 17. dubna FOTOSEMINÁŘ v přírodě města

13.30 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

podrobnosti zde

 

Úterý 19. dubna VÝTVARNÁ DÍLNA Jarní batika

16.30 | LUTÍN, sraz na zastávce busu u Neptuna; později příchozí zavolejte 603 214 518

Od 16.30 do 19.30 si v Lutíně budete moci nabatikovat přinesené tričko, šátek či jiný kousek oděvu a získat tak originální jarní doplněk, který vám zvedne náladu. Akce je pro předem přihlášené – dejte vědět na lenocka@lutin.cz do 15. 4. včetně

Akci vedou Lenka Pospíšilová a Jana Votroubková. Příspěvek na materiál: členové 50 Kč, hosté 70 Kč.

 

Úterý 26. dubna SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Řekni mi, co čteš…

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Na dubnovém Setkání s knížkou bude prostor pro příspěvky všech, kdo přijdou. Četli jste něco zajímavého a chcete to doporučit ostatním? Sem s vaší knihou! Na vás a vaše knihy se těší Eva Sommerová a Radek Hrachovec.

 

So – ne 30. 4. – 1. 5. TURISTIKA Do Rudoltic na zámek, Slezské Rudoltice

– propozice a přihlášky na www.malaliska.cz/rudoltice