Duben 2019 s Malou liškou

25.03.2019 18:09

DUBEN, NA LIŠKU PŮJDEM! Olomoučtí Přátelé přírody – Malá liška – se ve čtvrtém měsíci podívají (i když jen přeneseně)do Himálají, přidají se k celostátnímu úklidu Česka, sejdou se na posezení v hospůdce v centru Olomouce a také na literárním večeru o známém francouzském malíři. Hlavní akcí měsíce ale je velikonoční výjezd na Kokořínsko. Na pětidenní turistickou a poznávací akci ve středních Čechách se přihlásilo 25 veselých účastníků. Snad je zvládneme, držte palce!

A protože se stále ještě setkáváme s dotazy, jestli se našich akcí můžete účastnit, i když nejste naši členové: Všechny akce, až na ty, u nichž je to uvedeno, jsou přístupné i zájemcům z řad veřejnosti, a to bez předchozího přihlášení. Prostě přijdete včas na místo konání nebo na sraz na výlet. A my vás na našich akcích rádi uvidíme.

 

 

Čtvrtek 4. dubna CESTOVATELSKÝ VEČER V sedmdesáti do Himálají

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

Třetí letošní Cestovatelský večer nás zavede do Himálají, kam se na trek k Mt. Everestu před rokem vypravil u příležitosti svých sedmdesátin Mirek Prokeš. Nenechte si ujít jeho povídání o daleké zemi, jiné a zajímavé kultuře a zvláštnostech cestování do nejvyšších míst naší planety doprovázené fotografiemi.

Vstupné: členové spolku Přátelé přírody, z. s. zdarma, hosté 30 Kč.

 

Sobota 6. dubna UKLIĎME ČESKO Úklid neředínského rybníčku

Pro předem přihlášené, kteří dostanou pokyny mailem.

 

Úterý 9. dubna POSED Setkání členů a příznivců

18.00 | Restaurace U  Morousů, Kateřinská 13

Tradiční příležitost bez předem připraveného programu. Přijďte se pobavit s našimi členy a příznivci, které znáte, nebo teprve poznáte, do útulné hospůdky v centru města. Zjistěte, co už letos proběhlo a co se chystá. Kdo to ještě nestihl, dostane na Posedu členskou známku. Přijďte, kdy chcete, a odejděte stejně tak. Vstup je pro všechny zdarma.

 

Čtvrtek – pondělí 18. – 22. dubna TURISTIKA Velikonoce na Kokořínsku

Mšeno a Máchův kraj

Poznávání přírodních krás a historických a kulturních památek Kokořínska, Mělnicka a Máchova kraje. Více...

 

Úterý 30. dubna SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Nejmenší i největší: Toulouse-Lautrec

18.00 │ Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

"Podívejte se na toho trpaslíka! Co je to za odporného skřeta?" slýchával Henri de Toulouse-Lautrec kvůli svým zakrslým nohám. Bez ohledu na ně Lautrec byl a stále je velikánem výtvarného umění. A nebýt těch nohou, nejspíš by se jím nestal… O životě a díle francouzského malíře konce 19. století pohovoří Eva Sommerová.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.