Dva tipy na letní čtení o přírodě a aktivitách kolem ní a v ní

04.08.2015 18:20

Milí Přátelé přírody, milí příznivci, s koncem července vychází prázdninové číslo bulletinu Přátelé přírody, které přináší zelené aktuality ze světa kolem nás i z dění v našem spolku.

V čísle se dozvíte podrobnosti k výsledkům iniciativy za zachování současné úrovně evropských předpisů chránících přírodu, vracíme se slovem i obrazem k hlavní události poslední doby - červnovému mezinárodnímu kongresu Přátel přírody, který proběhl v Olomouci. Přinášíme reportáž z výjezdu do kraje Mazurských jezer na severovýchodě Polska a zveme k návštěvě některé z nově vzniklých netradičních stezek českou přírodou.

Své číslo bulletinu Přátelé přírody si stáhněte zde.

 

 

Prázdniny – čas odpočinku, cestování a poznávání nového. V novém čísle časopisu Naše příroda najdete řadu tipů, kam se (nejen) v našich končinách vydat za poznáním. Zkuste třeba Malé Karpaty či Polské Beskydy, na cestu k pramenům řeky Svitavy se můžou vydat i vozíčkáři, vydáte-li se na Táborsko po stopách husitů, nezapomeňte ani na Granátovou skálu. A protože se o prázdninách vydáváme často i dál za naše hranice, máme pro Vás výjimečně tip na výlet při návštěvě Chorvatska – krásné Vranské jezero.

Hlavně nezapomeňte přibalit na cesty foťák – nejen, abyste se pak mohli se svými fotkami zúčastnit naší fotosoutěže, ale můžete pomoci i našim ptákům, když vyfotíte problematické elektrické sloupy (více najdete v článku v časopise). Jednotlivá čísla nebo rovnou předplatné můžete objednat zde.