Pomozte mangustě liščí k lepšímu životu! Vybíráme na živého maskota!

28.01.2019 19:49

Na listopadovém výročním shromáždění našich členů jsme vyhlásili záměr adoptovat si mangustu liščí z olomoucké zoo. Podpořili bychom finančně milé zvířátko a získali živého maskota. Samotnou lišku totiž v zoo nenajdete, ale mangusta se nejen přízviskem, ale i podobou lišce hodně blíží.

Dobrý den, já jsem mangusta liščí…

Co je vlastně mangusta liščí zač? Malá šelma žijící na jihu Afriky v prostředí lesnatých savan a stepí, příbuzná s cibetkami, kočkovitými šelmami, ale i hyenami. Základ mangustí skupiny, která může mít až 50 členů, tvoří rodičovský pár a jejich mláďata. Samice rodí až pět mláďat, obvykle jich však bývá méně. Březost trvá 45 - 57 dnů. Mláďata dospívají do jednoho roku života. Zajímavá je výměna letní a zimní srsti, která se liší i barvou, což u zvířat žijících v tropických oblastech není obvyklé. Živí se různými drobnými živočichy, ale loví i jedovaté hady. Sama se často stává kořistí dravých ptáků, hadů a šakalů. Dožívá se okolo 10 roků.

Zařídíme mangustě fajn život?

Aby se mangustě liščí v zoologické zahradě na Svatém Kopečku žilo lépe, chceme si ji adoptovat a získat tak živého maskota. Proto vyhlašujeme sbírku a vy můžete přispět do konce dubna 2019 libovolnou částkou na náš účet č. 2000220088/2010, var. symbol 19500. Pokud se podaří vybrat více než 3000 Kč, a my v to pevně věříme, budeme mít u mangustího výběhu cedulku s naším názvem, dostaneme několik volných vstupů do zoo, ale hlavně – spácháme dobrý skutek a učiníme mangustu šťastnou a zpestříme jí pobyt v zoo i jídelníček. Možná se za námi i pojede podívat.

Pojďte do toho s námi! Děkujeme za jakýkoli dar!