Fox clubem zněla hudba pro duši i pro uši

12.01.2015 10:57

Do příjemného prostředí Fox clubu (neboli klubu pro seniory na Javoříčské ulici) přišli ze tmy, zimy a nevlídna ve čtvrtek 8. ledna vpodvečer zájemci o pozitivní vzpruhu, které je v tomto ročním období zapotřebí. Hudební večer s názvem "Hudba pro (d)uši" jim ji slíbil předat a svůj slib účinkující amatérští hudebníci dodrželi.

Na programu byly víceméně folkové rytmy českých autorů - Pavla Žalmana Lohonky, Jaromíra Nohavici a Roberta Křesťana. Jejich skladby hráli a zpívali Hynek Pečinka, Jarda Jiřík, Zdeněk Šupina a Kryštof Richter. Ten vystoupil i samostatně s několika komorními písněmi. Dvacítka účastníků měla k dispozici i texty písniček, takže žádná pro ně nemusela být neznámou. Kromě zpěvu se někteří odvážili i doprovodit kapelu na bonga, štěrchátka či buben djembe. 

Po dvou hodinkách programu a ukončení oficiální části mohli účastníci ještě posedět, protože se kytary chopil Květoš Janošík a už jen tak u stolu zahrál směs melodií a sešlost nekončila před půlnocí.

Hudebním večerem "Hudba pro (d)uši" se Přátelé přírody z klubu Malá liška vrátili tak trochu ke kořenům. Jak připomněl v jeho úvodu Hynek Pečinka, stejný název neslo první posezení s amatérskými muzikanty v únoru 2011, kdy byl klub těsně po založení. A letos je takových večerů v plánu ještě několik.

Fotky z večera jsou zde