Info (nejen) pro členy: Zimní vycházka k Dubu a výhled na příští rok

16.12.2020 14:23

Milé lišky, milí lišáci!

Dostal jsem od pondělí několik dotazů, jestli se sobotní "Zimní vycházka k Dubu Přátel přírody" uskuteční. Potvrzuji, že ano. Jen se podle vládních opatření, která budou účinná od pátku, při pobytu v přírodě budeme muset rozdělit na skupinky po šesti. Ty od sebe budou udržovat vzdálenost dva metry, "pokud je to možné" (srov. článek II odst. 8 ve spojení s čl. III odst. 3 usnesení vlády č. 535/2020 Sb.: https://www.sbirka.cz/POSL4TYD/NOVE/20-535.htm). Takže všechno občerstvení a ochranu dýchacích cest s sebou a pojďte se s námi projít! Kratší i delší trasou.
Podrobnosti k Zimní vycházce, která proběhne tuto sobotu 19. prosince, jsou na našem webu: https://www.malaliska.cz/news/prosinec2020/

Samozřejmě přeju krásné a hlavně zdravé vánoční svátky vám všem, s kterými se v sobotu neuvidíme, a přidávám výhled, jak bychom to rádi měli v příštím liščím roce. Tady hovořím za celou naši radu, která se sešla ve čtvrtek 10. prosince už v Novém Fox clubu u Vodních kasáren.
V lednu, předpokládáme, budou stejná omezení jako teď v prosinci. Pokud se to nezmění k lepšímu, chtěli bychom uspořádat aspoň dva výlety: V sobotu 16. 1. 2020 s Lenočkou do Přerova po stopách mamutů a dalších pravěkých nálezů. V sobotu 30. 1. 2020 s Martou do Chrudimi na historicko-kulturní exkurzi. Podrobnosti se samozřejmě včas dozvíte.

Dál zatím nevíme. Závisí to na vývoji epidemie čínského viru a boje proti ní. Nicméně rádi bychom si, jak to bezpečně půjde, nahradili zpřetrhaný rok 2020, během kterého jsme si moc nemohli připomenout svých odžitých 10 let. Tak holt budeme slavit a připomínat si těch roků jedenáct. To se toho stane. :-) Na jaře můžete čekat shromáždění členů, neboli naši valnou hromadu (opět v termínu, který situace dovolí), a na podzim oslavu 11. výročí (opět tak). A během roku opět nějaké "retro akce".

Ze zahraničních cest bychom rádi v roce 2021 uspořádali ty, ze kterých letos sešlo. Zatím to berte předběžně: O Velikonocích (1. - 5. 4. ?) bychom rádi uskutečnili zájezd "Maďarsko: národní parky a termály" (popis letošních plánů zde: https://www.malaliska.cz/madarsko2020/).
Kolem Cyrila a Metoděje se chceme vypravit do jezerní oblasti německé Horní Lužice, kam měli jet letos Přátelé přírody, a udělat to jako náš zájezd. Předběžný termín 3. - 10. 7. a letošní plán pro inspiraci zde. Ještě nám schází poznávačka do bavorského Norimberku, která se letos taky nezvládla. Tu si necháme na náhodný víkend.
Přihlašování na všechny zahraniční akce vyhlásíme až po Novém roce a připravíme je tak, aby v případě neuskutečnění akce z důvodu viru to přihlášené nestálo ani korunu.

Domácí víkendy zatím vymýšlíme. Asi je nebudeme moct s ohledem na koronasituaci plánovat nějak moc dopředu. Takže se patrně objeví až během roku, podobně jako zatím program na jednotlivé měsíce. Holt je to s plány úplně jinak, než jsme byli doteď zvyklí. Před virem jsme 95 % toho, co jsme naplánovali, také provedli. Teď je to pro všechny nová situace a plánovat moc nejde. Však víte sami ze svých životů.

Tak se držte ve zdraví fyzickém a psychickém, jen co to jde!
Ještě jednou přeju krásné vánoční svátky prožité tak, jak je máte rádi, a všem nám taky nový rok aspoň o něco lepší než ten letošní. Hlavně už bez neočekávaných nemilých překvapení.

Zdravím všechny lišky a lišáky!
Hynek