Jablonečtí Přátelé přírody navštívili olomoucké partnery

29.05.2013 09:26

Poté, co si na  výjezdu do Krajiny roku  padli do oka, setkali se jablonečtí a olomoučtí Přátelé přírody ve čtvrtek 23. května znovu. Na svém výjezdu na Moravu se Přátelé z Jablonce nad Nisou zastavili v Olomouci. Byla to skupina více než 40 lidí, z toho asi polovina přijela na kolech. Ta odložili do autobusu a přidali se k ostatním.

Společný program začal prohlídkou historického jádra města pohledem z olomouckých parků, pokračoval objevováním méně známých koutů města a nakonec spolu hosté i místní poseděli ve Fox clubu, jak Olomoučtí říkají své klubovně. Hostům se odpoledne moc líbilo a své kamarády pozvali v příštím roce do Jizerských hor.

Chtěl bych poděkovat všem zapojeným. Kromě mě totiž k fajn pocitu z akce přispěli účastní nebo zajištěním proviantu Marcela Dosedělová, Dáša a Milan Hodúlovi, Ivanka a Květoš Janošíkovi, Evka Kráčmarová, Věrka Krajňáková, Marcela Moser, Šárka Patáková, Teta Eva Sommerová, Míla Stránská, Petr Trpaslík Zatloukal. Pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se a má u mě panáka. Mezi 50 Jabloneckými jsme se totiž docela (ale ne zcela) ztráceli...

Fotky z odpoledne jsou zde

Hynek Pečinka