Jak jsme šli nocí a zimou na Bradlo - aneb silvestrovská půlnoc trochu jinak

09.01.2012 20:28

Už dlouho dopředu se mezi lidmi v okruhu kolem Malé lišky šuškalo, že bude ten Silvestr u Anděla. A co byste řekli - on fakt byl. Někteří z účastníků měli místo blokované dlouho dopředu, někdo zas nechal všechno náhodě - a místo pro něj zbylo. Chalupa v Lipince mezi Uničovem a Šumperkem nás pojala všechny.

Když to shrneme personálně: Šestnáct nás přijelo na první rozehřívací noc, 30. prosince, na Silvestra ještě dva dorazili. Na Nový rok jsme odjeli všichni, žádné ztráty neproběhly.

Když to shrneme programově poznámkami Zdeňka Šupiny: "Akce byla fakt povedená, jedna z nej silvestrovských oslav, co jsem zažil. Jak je víc lidí, je vždycky sranda. Do toho zpívání, procházka, trocha dobrodružství... Co člověku chybí? Díky Andělům za vše!"

A když to shrneme po stánce proviantu: Kromě toho, že se každý chtěl blýsknout a z domu dotáhl málem půl krávy, zajišťoval páteř stravovacího systému Anděl a jeho udírna s klobáskami a ocásky, lahvový kozel, doplněné kuřecí či zeleninovou směsí s rýží a ke snídani obložená mísa. Víno jsme měli z prověřených janošíkovských sklepů, vodu místní a kávu tureckou.

Jak patrno z nadpisu, hodinu před novoroční půlnocí se osazenstvo chalupy zvedlo, aby odkráčelo zimou, námrazou a tmou na místní skalnatý vrchol Bradlo, kde pak za volání "deset, devět, osm..." a mohutném přípitku začal nový rok. Asi hodinu po půlnoci jsme přežili sestup z Bradla po zledovatělých kamenech doprovázený zhasínáním baterek a cinkáním padajících lahví šampusu (nerozbily se). 

Pokud se říká "jak na nový rok, tak po celý rok", myslím, že letos už přežijeme všechno. Dobře bylo!

Vybrané fotky z povedených skoro tří dnů najdete zde