Jak nám bylo na přátelské chalupě v Mladějově

17.08.2012 12:05

V pátek 10. srpna vyrazila liščí patrola "4 stany a pes" do Mladějova na Moravě, kde nás čekala romantická chalupa lišáků Zdeňka Beila a Jitky Zahálkové. Kousek za živým plotem u vypuštěné požární nádrže (pro případ, že by některé auto začalo hořet:) bylo umožněno parkování aut. A přímo v zahradě pak stanování na anglickošvestkovém trávníčku, které prostě nemělo chybu.

Průzkumná část patroly (Ráďa, Šárka, Břeťa a Peťa) dorazila již v odpoleních hodinách a pomohla hostitelům připravit "půdu" na večerní táborák - posekat trávu, doplnit dřevo, zajistit buřtmateriál, vyrobit provizorní branku do vjezdu...

Druhá část patroly (Bety, Robert, Máča, Honza a pes Daleko) dorazila takřka k hotovému. Po milém uvítání mohl začít neopakovatelný večer. Šťavnaté buřty, chlazené pivko a pečené hostitelovy brambory v popelu všem chutnaly. Ohýnek hřál, Honza na kytaru hrál a zpíval snad každý, protože... po tmě se nikdo nestydí:).

V sobotu nás čekal výlet úzkorozchodnou dráhou s personálem v dobových kostýmech a výšlap na "důlní věž". S "Hugo navigací" jsme zvládli i cca 12 km deštěm provlhčenou procházku zpět na základnu, kde odměnou nám byl "segedgulášek" paní hostitelky Jitky a Šárky. Naše "pupenda" vrněla blahem.

V odpoledních hodinách se Mladějovem nesly zvuky historické bitvy a my se odveleli zpět do svých domovů...

Za celou patrolu chci poděkovat Zdeňkovi a Jitce za přípravu originálních zážitků a příjemného zázemí na své chalupě. Jen ty Perseidy si pro jistotu necháme na příště. Tak jak říká Zdenda: přírodě zdar a přátelům Malé lišky zvlášť.

Fotky z akce jsou zde

Irena Máča Barošová