Jak nám šlo první Deskohraní

17.10.2012 19:51

V našem klubu se nebojíme vyzkoušet něco nového, například večer pro všechny, kteří se chtějí pobavit u více či méně známých stolních společenských her. V pátek 12. října jsme se poprvé sešli v našem doupěti (Klub pro seniory na Javoříčské ulici), abychom se ponořili do hraní deskových, tedy stolních her. Sešlo se nás celkem 13, a tak se nakonec vytáhlo více her než původně plánováno.

Vojta, Vojta, Tom a Stefanie si vybrali hru Evo. Nakonec se k nim přidala i Štěpánka. Tahle hra měla ten večer největší úspěch. Už při vysvětlování pravidel se i ostatním, kteří tuto hru nehráli, zalíbili mutanti a prodlužovače ocásků. Dokonce se i Anděl s Petrem a Katkou, poté co dohráli svou hru Carcassonne, přišli podívat a hlavně poslouchat, jak se tato hra hraje a co že vlastně znamenají ty hlášky typu „Teď se rozmnožujeme a pak přežíváme“ a podobné, které celou hru doprovázely. Třetí, zatím nejmenovanou, skupinku tvořili Michal, Pavla, Jirka, Gabča a Lenočka. Ti se sešli u hry Královské rošády

Když jsme dohráli toto první kolo her, většina účastníků zamířila do svých domovů, ovšem vytrvalí hráči ještě zůstali u hry Scotland Yard a honila po hracím plánu Mistra X. Ten to však vůbec neměl jednoduché a nakonec byl chycen a detektivové vyhráli :( Celé sezení jsme ukončili ještě karetní hrou s fazolemi a poté již i ti nejvytrvalejší šli domů, aby se mohli ještě těšit na příští setkání.

 
Michal Štrajt, vedoucí akce
 
PS: Další setkání s hraním stolních her bude v pátek 9. listopadu od 17:00 v Klubu pro seniory na Javoříčské 2, Olomouc