Jednodenní cyklovýlet z Ostružné zpět do Olomouce, a pak až do Prostějova a Přerova? Ano, jde to, a stálo to za to!

18.06.2018 14:41

Na kole jsme se ve čtyřech vydali, 

více lišáků jsme nesehnali,

bylo to moc prima, hlavně nebyla zima,

sluníčko nám svítilo a nám se to líbilo.

 

Sobota 16. června: Vlak má malé zpoždění a já jako první do něj nasedám v Prostějově a téměř na čas přijíždíme do Olomouce, kde se již hrnou k vlaku Petr Zatloukal, vedoucí našeho cyklovýletu, a Petr a Zdenka Leinertovi. Cílem byla Ostružná, kde si zapínám tachometr, abych měla přehled, kolik ujedeme. Dobré bylo (aspoň pro mě), že Petr Z. dal vždy cíl, ke kterému máme dojet a kde bude i občerstvení. Takže jsme cestou zastavili v Hanušovicích, poseděli na obědě v Postřelmově, zde můžeme doporučit – dobré, lidové ceny. 

Jeli jsme hlavně po silnicích, ale pokud to bylo možné, využili jsme cyklostezky. Sice jsme někdy skončili v poli nebo u zamčené brány, ale v tom je krása -  bloudění a hledání cesty. Zhruba v polovině cesty Petr Z. poděkoval u křížku, že nám to tak pěkně jede, a poprosil o šťastný návrat. Hned se jeho prosba „vyplnila“ v Úsově, kde jsme nenašli žádné otevřené občerstvení. Tím se stala další zastávkou Litovel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teď už byla před námi jen samá rovina Litovelského Pomoraví. Příjezdem do Olomouce jsme dosáhli 100 kilometrů a uzavřeli náš výlet v pěkné restauraci, kde jsme poseděli na zahrádce a plánovali  další výlety. Pak jsme se rozloučili s Petrem a Zdenkou a po menších technických problémech nás čekal úspěšný návrat domů.

Tento cyklovýlet byl to pro mě velkou výzvou, nikdy jsem tolik kilometrů neujela. Na konci cesty můj tachometr ukazoval, že jsem zvládla trasu 130 km. Takže jde to, ale hlavně - STÁLO TO ZA TO!!!!!

Marcela Hoffmanová

Další fotky našich udatných cyklistů najdete na tomto odkazu.