Jesenické babí léto na vlastní kůži

23.09.2011 18:16

V sobotu 17. září jsme se zúčastnili "Jesenického výšlapu železničářů". Trasa vedla z Velkých Losin do Vikýřovic a cestou bylo hodně věcí k vidění. Zprávu z trasy podal David "Anděl" Mikulka:

"Tak jsme se v sobotu přidali ke spoustě lidí, co vyrazilo na vandr, organizovaný železničáři. Vybrali jsme si nenáročnou trasu z Velkých Losin do Vikýřovic. I přes brzký sraz na nádraží v Olomouci se nás sešlo celkem sedm. Objevili se tu jak staří známí, tak i nově příchozí Emilka s vnoučaty. Po příjezdu do Velkých Losin jsme dostali od pořadatelů na posilněnou čokoládu a mapu a vydali se přes nejbližší občerstvení na trasu. Ze začátku byla cesta hodně do kopce, ale jak se říká, když jdeme nahoru, musíme někde slézt. Zastavili jsme se na první vyhlídce - Přední Bukový. Trochu nás zklamalo, že z vyhlídky bylo vidět jen na nejbližší stromy, a tak jsme aspoň udělali zápis do vrcholové knihy.

Naše cesta pokračovala příjemnou lesní cestou do Rejchartic a bylo stále veselo. Další vrcholová kniha na nás čekala na Městských skalách a odtud to bylo jen kousek do cíle. Co by kamenem dohodil a zbytek došel. Když jsme konečně po 16 kilometrech dorazili do Vikýřovic, našli jsme restauraci Pomněnka s našimi železničáři. Dostali jsme lístky na gulášek s pivínkem nebo kofolou,  nabaštili se a vydali na cestu domů.

No co Vám bodo vekládat. Zase jedna z povedenéch akcí."

Podívejte se taky na fotky, které pořídil Zdeněk Šupina - zde.