Ještě to musíme chvíli vydržet, přátelé!

15.04.2020 19:57
Milé lišky, milí lišáci, ještě to musíme chvíli vydržet. Určitě každého z nás svým způsobem ovlivnila současná epidemie koronaviru a s ní spojená vládní, ale i lokální opatření. Každého se nás to dotýká jinou měrou a v něčem jiném. Záleží, jakého jsme věku, povolání, jaké jsme měli plány a jak pevné máme zdraví.

Já vám chci teď v mezičase popřát, ať jsou ty méně dobré dopady právě na vás a vaše blízké pokud možno co nejmenší a hlavně dočasné, ať je překonáme a ať se nám všem zase brzy daří o něco lépe.

Společné, hromadné aktivity, na kterých bychom se mohli potkat, vláda zařadila až do poslední vlny rozvolňování režimu, od pondělí 8. června. Do té doby to budeme muset vydržet a přát si, aby se situace vyvíjela pozitivněji, než jak je to teď nastaveno. Ať víte, kdy k holiči, do malého obchůdku, na pivní zahrádku či na hrad, a koneckonců kdy s námi, vám poradí přiložená tabulka z včerejší vládní tiskovky. Otevření hranic v ní zatím nenajdeme, ale chápeme, že to závisí i na situaci jinde než u nás. Snad se to dozvíme brzy.

Celá situace kolem koronaviru nás v roce našeho desátého výročí hodně zasáhla. Místo abychom je průběžně slavili a připomínali, teď máme čtvrt roku pauzu. Ale aspoň už víme, kdy to můžeme zase rozjet. Proto bych chtěl poprosit vás, kteří jste nevyužili první kolo plánování programu na "svobodnou" dobu, ale i všechny ostatní, abyste poslali svůj tip na zajímavou akci - turistiku či kulturu na červen až září, a to do 15. května včetně. Nabídněte se i na vedení akcí. Děkujeme. My na to následně v radě sedneme, vaše tipy poskládáme a na sklonku května program veřejně představíme.

Tak se držte, pevné zdraví a veselou mysl!
 
Hynek, t. č. předseda