"Knížka" v novém obalu

10.09.2012 18:02

Po prázdninách a dovolených dostává náš klub a jeho cyklus Setkání s knížkou nový obal - doupě v Javoříčské ulici. To je radostná událost, protože nebudeme muset rezervovat naše setkávání v hospodách. V doupěti - naší klubovně se sejdeme v úterý, 18.září v 18:30.

 
Nový obal si žádá trochu upravit i obsah. V pozvánce na Setkání s knížkou vždy naleznete:
  1. tři základní otázky
  2. motto či doporučené téma k diskusi nebo autorskému příspěvku
  3. titul a autor knihy, kterou jsme si vybrali na předchozím setkání
Ad 1) nám naznačí celkový rámec a obsah setkání. Ad 2) nám naznačí, o čem můžeme přemýšlet a psát. Ad 3) znamená pro všechny, že si knihu seženou a přečtou. Na dalším setkání ji "propereme" ze všech stran a úhlů, jak ji kdo uchopil, pochopil a čím ho třeba oslovila, nebo taky ne.
 
Vše je sice dobrovolné, včetně účasti, ale máme-li se do té literatůry a kultůrnosti vnořit intenzivněji, tak toto je snad začátek naší cesty. Přesto je vítán každý, kdo přijde jen tak  nebo donese upečenou buchtu. Určitě Vás spánek nepřemůže, už jen proto, že nenáročná konzumace nealko i alko bude svépomocně zajištěna. Nakrmíme duši i tělo.
 
Bylo by hezké, kdybyste si prolétli na tomto webu naše zápisy z minulých setkání. Mělo by jich být 5, nebo alespoň zkrácená rešerše všech dohromady. Připomenete si, že jeden autorský příspěvek už proběhl a že nás můžete potěšit tím svým - veselým, smutným, jakýmkoliv. Politice a různým -musům a -ismům se snažme vystříhat. Děkujeme.
  • Motto k psaní a čtení na září: "MOJE LETNÍ NOC, HVĚZDY A JÁ"
  • Kniha ke čtení a povídání na říjen: na Setkání s knížkou v září prosím každý navrhněte titul jedné knihy. Z tohoto seznamu vybereme jednu, o které si budeme v říjnu povídat.
 
ČTĚTE, PIŠTE, VNÍMEJTE SVĚT A LIDI V NĚM ! 
 
Buďte s námi v kontaktu. Jaká si Setkání s knížkou uděláme, taková je budeme mít.
 
Těší se Vás Eva a Kryštof
evasommerova@ gmail.com