Leden 2014 s Malou liškou

26.12.2013 13:31

Je tu první měsíc nového roku, podle kalendáře by měla být zima v plném proudu. Uvidíme, jestli se dočkáme takové té opravdové, anebo budeme muset za sněhem jezdit do okolí. Výhodou je, že už je po slunovratu (ten byl 21. 12.) a dny se už prodlužují. Protože vydržet to neustálé přítmí už se zkrátka nedalo. V lednu se vydáme mimo jiné na oblíbený večerní výšlap na hrad Helfštýn, budeme mít možnost si zase po čase zavýtvarničit a taky proběhne podvečer s verneovkami. A k tomu tradiční povánoční Posed a na konci ledna Deskohraní. Přijďte se mezi nás podívat a vklouznout do normálního rytmu...

Leták ke stažení: 1401_mala_liska_leden.pdf (438 kB)

Úterý 14. ledna: Posed – setkání členů a příznivců

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2   – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hodinou. Dozvíme se, jak kdo strávil konec starého roku a co plánujeme v roce 2014.

 

Pátek 17. ledna: Večerní pochod na hrad Helfštýn

15:30 | sraz vlevo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci

večerní přírodou až k hradbám středověkého hradu

V Lipníku nad Bečvou si projdeme historické centrum vystavěné rodem Pernštejnů. Pak se z Komenského sadů vydáme na trasu vedoucí na hrad Helfštýn (6 km), cíl je v restauraci Pod Hradem v Týně nad Bečvou. Zpět do Olomouce je možno jet z Týna autobusem, statečnější mohou pokračovat pěšky do Hranic (13 km), odtud jet domů vlakem. V Olomouci budeme nejpozději ve 22:30. Akci vedou Zdeněk Šupina a Radek Hrachovec

 

Čtvrtek 23. ledna: Výtvarná dílna – Papírová krajka

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2   – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Naučte se novou jednoduchou dekorační techniku. Jde vlastně o vytlačování nebo vypichování obrazců do tenkého papíru. Vyrobíte si třeba přáníčko nebo záložku do knížky. Pomůcky a materiál pro vás zajistíme. Hlaste se do 21/1 na lenocka@lutin.cz. Akci vede Lenka Pospíšilová. Příspěvek na akci: členové klubu 30 Kč, hosté 50 Kč.

 

Úterý 28. ledna: Setkání s knížkou: Fantaskní svět Julese Verna

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

I když se Jules Verne narodil v první půlce 19. století, je jeho odkaz stále docela aktuální. Předpověděl ve svých knihách soustu vynálezů a technických postupů, které lidstvo objevilo třeba až v nedávné době. Verneovky okouzlily snad každého, kdo se začetl. Pojďme si je, jejich autora a jeho život připomenout slovem i obrazem.

Těší se na vás Eva Sommerová.

Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Pátek 31. ledna: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Akce pořádáme pro samostatné dospělé, mládež, rodiny i seniory. Pro každou věkovou skupinu máme pestrou nabídku

Změna data a programu vyhrazena