Liščí dub poskočil zase o chlup

29.06.2014 18:38

Sobotní dopoledne vždy jednou za půl roku přímo láká k návštěvě dubu, který jsme společnými silami zasadili památného (a deštivého) 12. května roku 2012 – letos tudíž oslavil náš doubek už druhé výročí zasazení! Tehdy to bylo pár dubových lístků na klacíčku sotva metr od země, a dnes? Dnes už je to dvoumetrový chlapík, se spoustou listí a celý krásně zelený! Vidíte ho na fotce za námi.

Pro změnu jsme vyráželi z Chomoutova, kde se nás nakonec sešlo šest a pes. Tentokrát jsme nebloudili v mlze, netrápili se za silného deště, sluníčko příliš nepeklo, větřík semtam zafouknul, prostě ideální počasí na výlet. U dubu jsme krátce postáli, vyfotili se, Tonka nás podělila domácí bublaninou s třešněmi, pověděli jsme si něco málo o nejbližších liščích akcích, a Aston na to všechno dohlížel přivázaný u stromu na vodítku.

Nakonec jsme se pokusili o hromadné objetí Hromova dubu, tatíčka toho našeho mladého Liščího doubku, a vyrazili jsme zpět k Olomouci. Ještě jsme posvačili něco čerstvých ostružin, co rostou kolem potoka, a v restauraci U Navrátila před černovírským mostem jsme se rozdělili každý po svých.

Liščí dub 
poskočil zase o chlup, 
výprava šesti lidí a psa 
šla na to pěkně od Chomoutova. 
Doubek se zelená,
obilí žloutne, 
Hroma jsme objali, 
znova do roka a do dne! 

Radek Hrachovec