Listopad 2014 s Malou liškou

21.10.2014 09:38

Aktualizováno 23. 11. 2014

Přátelé, kamarádi, vítejte v listopadu! Máme za sebou kus práce a spoustu zážitků, říjen byl jimi opravdu přecpaný a nasadil docela vysokou laťku. Naši lidé se účastnili celostátního Setkání (českých) Přátel přírody v Jizerských horách i hostili naše německé partnery - Přátele přírody z Metzingenu na naší domovské půdě. Opravdu jsme moc neposeděli - ale to je snad dobře, ne? :-)
Listopad bude proto více relaxační, ale abychom nevyšli ze cviku, taky vás vytáhneme opět do hor. A na závěr měsíce si připomeneme své 4. výročí. Přijďte za námi, dejte vědět ostatním! Díky!

Listopadový kurýr je ke stažení zde...

Pátek 7. listopadu: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Máte-li rádi oblíbené stolní hry i ty méně známé, dobrou společnost podobně naladěných hráčů a příjemnou atmosféru, Deskohraní je tu pro Vás. Do herny deskových her lze přijít kdykoli po 16. hodině a stačí se orientovat podle toho, co je na stole.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 8. listopadu: Přes Holický les do Ameriky

Sraz 9:30 u zastávky autobusu č. 12, 19 Holice.

Dvouhodinová nenáročná procházka z centra olomoucké čtvrti Holice rodícím se Holickým lesem až k rekreačnímu areálu Amerika. Představíme Vám jednu z tras v rámci našeho projektu „Do přírody ve městě“. Trasou Vás provede Iva Kalodová a přiblíží místní historické i přírodní zajímavosti.

Akci vede Zdeněk Šupina. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 11. listopadu: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte se setkat s našimi členy, přijďte se s námi seznámit. Posedíme u dobrého čaje či kávy, sdělíme dojmy z posledních akcí a dotkneme se i toho, co má náš klub na programu v následujících podzimních dnech. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

 

Sobota - pondělí 15. – 17. listopadu: Podzimní víkend pod Hostýnem

Prodloužený víkend si užijeme uprostřed Hostýnských vrchů, na Tesáku a v jeho okolí. Je zde spousta možností pro pěší turistiku i cyklistiku odstupňovaných podle zdatnosti. Každý si tak může zvolit své tempo.

Ubytování je v Rekreačním středisku TON ve 2-5lůžkových pokojích s polopenzí. Příspěvek na společnou dopravu auty: členové klubu 110 Kč, hosté 130 Kč, ubytování: 640 Kč / 2 noci s polopenzí.

Akci vede Hynek Pečinka. Přihlášky do 6. 11. (včetně) a další podrobnosti na e-mailu fox@malaliska.cz.

 

Úterý 25. listopadu: Setkání s knížkou – „Knihy s vůní dálek“

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Ne každý dokázal sedět doma v koutě. Spousta Čechů se toulala a i dnes se toulá po světě, někteří o tom umějí i poutavě napsat. Listopadový literární večer představí rozdílné typy dobrodruhů - Eskymo Welzla, Hanzelku a Zikmunda, Franka Elstnera i současné české píšící cestovatele.

Akci připravuje Eva Sommerová a spol. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Pátek 28. listopadu: Adventní (před)vánoční dílna

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Po roce je tu opět adventní čas. Taky vás už nebaví nakupovat adventní věnce, vánoční svícny a jiné ozdoby, které vyrobil někdo jiný? Ale chcete sami něco vytvořit a udělat radost sobě i svým nejbližším? Ale nebaví vás vyrábět se s tím sami? Přijďte tedy tvořit něco společně a navzájem se inspirovat. Přineste si s sebou výrobní materiál a vyzkoušejte, jak vám to půjde.  Zároveň přichystáme něco na výzdobu k oslavám čtvrtých narozenin naší milé Malé lišky, které vypuknou následující den.

Bližší info: Hanka Hulíková, e-mail: salavka@seznam.cz

 

 

Sobota 29. listopadu: Valná hromada a oslava 4. narozenin klubu

Sledujte speciální propozice