Listopad 2018 s Malou liškou

28.10.2018 21:13

Přátelé přírody z olomoucké skupiny Malá liška oslaví na konci listopadu osmileté výročí založení. Při této příležitosti pro své členy naplánovali již tradiční bowlingový turnaj, proběhne i výroční shromáždění a večírek. Pro všechny zájemce pak jsou připraveny následující akce: Přijďte na podzimní výtvarnou dílnu, jednodenní výlet za přírodou na pomezí Moravy a Čech a historickou vycházku za "kameny zmizelých". Měsíc uzavře Setkání s knížkou, na kterém si připomeneme spisovatele Otu Pavla. 

Nenechte se přemlouvat a dorazte, potěšíte organizátory i sami sebe. Kromě výtvarné dílny se nemusíte hlásit dopředu.

 

 

Sobota 3. listopadu PRO ČLENY Proškolení organizátorů našich aktivit

pozvánku s podrobnostmi a termínem přihlášení mají členové ve svých e-mailech

 

Čtvrtek 8. listopadu VÝTVARNÁ DÍLNA Maskou proti splínu!

Akce je zrušena, ozveme se s případným náhradním termínem.

 

Sobota 10. listopadu TURISTIKA Naučnou stezkou z Ústí do Ústí (nad Orlicí)

8.15 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 8.31 směr Praha)

Rozhledna Andrlův Chlum, rozcestník na hranici Miroslavovy země a Půlnočního království, kaple sv. Antonína Paduánského, křížová cesta, poustevníkova studánka či skály… To vše nás čeká na listopadové turistické výpravě, při níž obkroužíme Ústí nad Orlicí a dohromady našlapeme kolem 16 kilometrů. Akci vede Hana Hulíková. Návrat do Olomouce je plánován kolem 17-18. hod.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách.

 

Úterý 13. listopadu PRO ČLENY Liščí koulování, aneb turnaj v bowlingu

pozvánku s podrobnostmi a termínem přihlášení mají členové ve svých e-mailech

 

Sobota 17. listopadu PRO ČLENY Výroční shromáždění členů a oslava 8. výročí založení skupiny Malá liška

Členové olomouckých Přátel přírody se opět po roce sejdou na výročním shromáždění, aby zhodnotili pomalu končící rok a naplánovali ten příští, zvolili si nové vedení a následně oslavili osmé výročí založení pobočky spolku Přátelé přírody z. s. v Olomouci, kterou tvoří právě oni. Pozvánku s podrobnostmi mají členové ve svých e-mailech.

 

Čtvrtek 22. listopadu HISTORICKÁ VYCHÁZKA Stolpersteine, aneb podruhé po stopách zmizelých spoluobčanů

15.45 | sraz na zast. MHD Ladova (bus 14, 18, 21, 22, 28 aj.)

Navážeme na loňskou vycházku a připomeneme si osudy několika dalších židovských spoluobčanů, zmizelých za druhé světové války z města. Připomínají je kameny Stolpersteine, které můžeme vidět v dlažbě nejen olomouckých ulic. My se tentokrát zaměříme především na ty kladené v posledním roce. Své putování zahájíme u bývalé hejčínské vily rodiny Mayů a pokračovat budeme směrem k centru města po dalších asi čtyřech zastaveních. Vycházkou i tématem vás provedou Helena Jandová a Hana Hulíková. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 27. listopadu SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Ota Pavel: Krásné vzpomínky na neradostné dětství a svět sportu

18.00 │ Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2, zastávka tram Okresní soud

Ota Pavel (1930 – 1973) byl český prozaik, novinář a sportovní reportér. Jeho dílo známe z filmů Zlatí úhoři a Smrt krásných srnců, natočených podle jeho vzpomínek na dětství. Stejně zajímavě pak psal o sportovních úspěších skokana Rašky nebo fotbalistů pražské Dukly. Na další besedě z cyklu Setkání s knížkou si připomeneme jeho život a dobové souvislosti a ukázkami i jeho nejzajímavější knihy.

Na hojnou účast se těší Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč.